Pompoen soufflé met geitenkaas en chili
Met deze heerlijke soufflé maak je gegarandeerd indruk tijdens het kerstdiner!
Ingrediënten
voor 4 personen500 g | pompoen (geschild, in blokjes) |
125 g | Bettine geitenkaas naturel |
40 g | geraspte Parmezaanse kaas |
150 ml | slagroom |
3 | eieren, gesplitst |
60 g | boter |
80 g | panko |
20 g | bloem |
30 ml | olijfolie |
5 g | droge marjolein |
30 g | verse tijm |
1 g | droge chili |
5 g | gemalen zwarte peper |
Bosje bieslook, fijngehakt | |
Peper | |
Zout |
Bereiding
-
Haal de roomboter, eieren en melk tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier bedekte bakplaat.
-
Snijd de verse tijm en bieslook fijn en strooi over de pompoen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Sprenkel een scheut olijfolie over de pompoen en plaats in de oven voor 45 minuten. Keer tussentijds de pompoenblokjes om zodat ze gelijkmatig garen.
-
Pureer de pompoen en laat afkoelen.
-
Smelt in een steelpan de boter. Voeg al roerend de bloem toe en bak 3 min. zonder te laten kleuren. Voeg in één keer de slagroom toe, breng al kloppend aan de kook en kook 1 min. zachtjes.
Roer van het vuur één voor één de eidooiers erdoor en schep ook de geitenkaas door de pompoenpuree. Breng op smaak met zwarte peper, chili, zout en marjolein. -
Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en spatel rustig door de pompoen. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Vet de schaaltjes in en bestrooi met de panko. Klop het overtollige eruit. Zet de potjes op een bakplaat of in een ovenschaal.
-
Verdeel het pompoenschuim over de potjes (vul ze twee derde) en bak de soufflés in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Serveer direct. Eet smakelijk.