pompoensoufflé met chili en geitenkaas
#bettinerecepten

Pompoen soufflé met geitenkaas en chili

Met deze heerlijke soufflé maak je gegarandeerd indruk tijdens het kerstdiner!

Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
500 g pompoen (geschild, in blokjes)
125 g Bettine geitenkaas naturel
40 g geraspte Parmezaanse kaas
150 ml slagroom
3 eieren, gesplitst
60 g boter
80 g panko
20 g bloem
30 ml olijfolie
5 g droge marjolein
30 g verse tijm
1 g droge chili
5 g gemalen zwarte peper
Bosje bieslook, fijngehakt
Peper
Zout

Bereiding

  1. Haal de roomboter, eieren en melk tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier bedekte bakplaat.

  4. Snijd de verse tijm en bieslook fijn en strooi over de pompoen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Sprenkel een scheut olijfolie over de pompoen en plaats in de oven voor 45 minuten. Keer tussentijds de pompoenblokjes om zodat ze gelijkmatig garen.

  5. Pureer de pompoen en laat afkoelen.

  6. Smelt in een steelpan de boter. Voeg al roerend de bloem toe en bak 3 min. zonder te laten kleuren. Voeg in één keer de slagroom toe, breng al kloppend aan de kook en kook 1 min. zachtjes.
    Roer van het vuur één voor één de eidooiers erdoor en schep ook de geitenkaas door de pompoenpuree. Breng op smaak met zwarte peper, chili, zout en marjolein.

  7. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en spatel rustig door de pompoen. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Vet de schaaltjes in en bestrooi met de panko. Klop het overtollige eruit. Zet de potjes op een bakplaat of in een ovenschaal.

  8. Verdeel het pompoenschuim over de potjes (vul ze twee derde) en bak de soufflés in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Serveer direct. Eet smakelijk.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.

Meer lekkere recepten

Taco’s met BBQ zalm en geitenkaas naturel - 3840x2160px
#bettinerecepten Taco’s met BBQ zalm en Bettine Naturel

Heerlijk, een taco voor de lunch. Vooral met een goede vulling... Dus laat de originele taco's lekker liggen en probeer deze taco met bbq-zalm en Bettine geitenkaas. Deze taco's hebben een heerlijke samenstelling door het gerookte van de zalm en het kruidige van de geitenkaas. Zeker het proberen waard dus!

1054
#receptenvoorprofessionals Mini burgers met rode biet, geitenkaas, avocado, spinazie en gemarineerde rode uien

Tegenwoordig groeit de vraag naar vegetarische opties, ook in de horeca. Deze vegetarische hamburger is perfect voor diverse gelegenheden, zoals bij een high tea, wijn- of bierproeverij, als vegetarische lunch of als borrelhapje. De burger is compact en stevig van structuur, dus gegarandeerd genieten van elke hap!

750
#receptenvoorprofessionals Geitenkaas met rood fruit en basilicum

Dit smaakvolle recept is samengesteld door Arie Klootwijk met ingrediënten van de verse verleiding en onze overheerlijke verse Bettine geitenkaas met honing. Niet alleen ziet het gerecht er culinair uit, maar de smaakervaring is ook zeker niet te versmaden. Je gasten zullen verheugd zijn wanneer je dit zomerse, culinair ogende dessert serveert.

1075
#receptenvoorprofessionals Flammkuchen met gerookte zalm en geitenkaas

Flammkuchen duikt steeds vaker op in de horeca, of het nu als lunch, borrelhapje of zelfs als diner wordt geserveerd. Deze veelzijdige lekkernij past perfect bij elke gelegenheid en zal je gasten zeker verrassen. De gerookte zalm voegt een culinaire dimensie toe aan de flammkuchen, terwijl de geitenkaas bovenop zorgt voor een romige smaak.

mousse geitenkaas rode bietjes 3
#receptenvoorprofessionals Mousse van geitenkaas met rode bietjes

Ontdek onze verrukkelijke Bettine geitenkaas en rode bietjes mousse, een snel te bereiden culinair hoogstandje. Tip van de chef! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het kort rusten in de koelkast voor het opdienen. Hierdoor komen de dieprode accenten van de roze mousse prachtig naar voren, wat zorgt voor een schitterende presentatie! De mousse is zijdezacht en verrassend van smaak, met een vleugje pittigheid dankzij de alfalfa.

1077
#receptenvoorprofessionals Groene groenten salade met quinoa, geitenkaas en pistachenoten

Salades met geitenkaas zijn een klassieker op de menukaart, maar deze variant biedt wellicht nieuwe inspiratie voor jouw horecazaak! Met knapperige groene asperges als seizoenshoogtepunt en een romige geitenkaastopping is deze salade een ware traktatie. Perfect voor een smakelijke lunch, maar ook als royale portie voor het diner. TIP: deze variant is vegetarisch. Mocht je toch op zoek zijn naar een salade met een hartige bite van vlees, hebben wij ook geitenkaasjes met spek.

verse zalm carpaccio
#receptenvoorprofessionals Verse zalm carpaccio met geitenkaas

Ben je op zoek naar een snel en toch indrukwekkend culinair gerecht om je gasten te verrassen? Probeer dan deze zalmcarpaccio. Het ziet er prachtig uit, smaakt heerlijk en staat binnen no-time op tafel. Lekker als voor- of tussengerecht.

1061
#bettinerecepten Warme salade met gegrilde asperges, kwarteleitjes, geitenkaas bolletjes en pijnboompitten

Een frisse salade van gegrilde groene asperges, geitenkaas en kwarteleitjes. Dit brengt de lente op je bord!

856
#bettinerecepten Vijgentaartjes met geitenkaas

Deze heerlijke mini taartjes met zoete vijgen en Bettine geitenkaas zijn leuk om te serveren tijdens het kerstdiner of leuk om eens te serveren tijdens een andere feestelijke gelegenheid. Vijgen zijn een heerlijk ingrediënt voor in de herfst en de winter. De taartjes zijn snel klaar in de oven en hebben weinig voorbereidingswerk nodig. Het lekkerst is als ze lauwwarm zijn, want dan is de geitenkaas nog lekker zacht. Er is altijd reden voor een feestje met deze taartjes!

1053
#bettinerecepten Gevulde eieren met geitenkaas

Het lijkt misschien een beetje retro en stiekem is het dat ook: gevulde eieren! Maar wij hebben ze vertaald naar het hier en nu en er een eigen stijl van gemaakt. Wat vinden jullie van deze eieren gevuld met geitenkaas? Wij hebben ze alvast voor je geproefd ze zijn heerlijk!

1058
#bettinerecepten Sandwich met geitenkaas, gegrilde paprika's, rode uien, rucola en kappertjes

Heb je wat lunch inspiratie nodig? Deze sandwich met Bettine geitenkaas, geroosterde paprika en rucola is waanzinnig simpel, en té lekker!

1210
#bettinerecepten Tomatensalade met couscous en geitenkaas

Dit couscousgerecht met tomatensalade is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van de romige geitenkaas No3 en de granaatappelpitjes. De verse munt, samen met de kruidige smaken en het frisse van de citroen maken de salade af. Beter wordt het niet, dus geniet er met volle teugen van!