860
#bettinerecepten

Desembrood, peer en gerijpte geitenkaas

  • Vegetarisch
  • Recepten
  • Lunch
  • Gerijpte geitenkaas
  • Brood
  • Tosti
  • Lente
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

voor 2 personen
vers desembrood
1 rijpe peer
75 g Bettine gerijpte geitenkaas
25 g pijnboompitjes
1 el suiker of honing
Tijm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
     

  2. Snij de peer in parten, verwijder het klokhuis en snij in gelijke, dunne schijfjes. 
    Verdeel de plakjes peer over de 2 boterhammen. Leg hierop de plakjes Bettine gerijpte geitenkaas (deze kun je het beste snijden met een draadmesje). 

  3. Plaats de belegde boterhammen op een rooster en schuif deze in de voorverwarmde oven. Circa 5 a 6 minuten laten verwarmen (afhankelijk van de kracht van je oven).

  4. Bak de pijnboompitjes tezamen met een eetlepel suiker (of honing) in de pan zonder boter of olie tot ze mooi bruin kleuren. Zorg ervoor dat je al roerend de pijnboompitjes bakt zodat het suiker of de honing mooi om de pijnboompitjes gaat plakken.

  5. Zodra de gerijpte geitenkaasjes beginnen te kleuren zijn ze goed. Het brood is dan lekker knapperig, de peertjes en de schijfjes geitenkaas lekker lauwwarm. Haal ze dus snel uit de oven! Besprenkel met honing en garneer met de pijnboompitjes en de tijm. Serveer direct.
    Eet smakelijk!

Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.

Meer lekkere recpeten voor ontbijt en brunch

1058
#bettinerecepten Sandwich met geitenkaas, gegrilde paprika's, rode uien, rucola en kappertjes

Heb je wat lunch inspiratie nodig? Deze sandwich met Bettine geitenkaas, geroosterde paprika en rucola is waanzinnig simpel, en té lekker!

1159 - rosbief-burger-met-geitenkaas
#bettinerecepten Rosbief burger met geitenkaas

Dit broodje is heerlijk als een lunch, maar kan ook als diner, serveer hem dan bijvoorbeeld met een groene salade en zoete aardappel frietjes met truffelmayo. Tip: Ook lekker met peper-rosbief.

geitenkaas-pannenkoek-888x539px
#bettinerecepten Havermoutpannenkoekjes met avocado, mango en geitenkaasbolletjes

Dit heerlijke glutenvrije recept voor havermoutpannenkoekjes is vrij van geraffineerde suikers, het staat snel op tafel en het eindresultaat is ontzettend lekker en dus supergezond. Niet over twijfelen, gewoon maken dus!

Ciabatta met geitenkaas - 3840x2160px
#bettinerecepten Ciabatta met rosbief en geitenkaas

Een stevige lunch is erg belangrijk om de dag goed door te komen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een heerlijke knoflook ciabatta met rosbief en geitenkaas. Simpel en lekker! Eet smakelijk.

Ciabatta met geitenkaas - 3840x2160px
#bettinerecepten Ciabatta met rosbief en geitenkaas

Een stevige lunch is erg belangrijk om de dag goed door te komen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een heerlijke knoflook ciabatta met rosbief en geitenkaas. Simpel en lekker! Eet smakelijk.

Frittatta met doperwten en geitenkaas
#bettinerecepten Frittata met doperwten en geitenkaas

Lekker lunchen, een tussendoortje, picknicken of gewoon als diner: deze frittata met doperwten en geitenkaas is lekker op vele momenten, zowel warm als koud. Varieer ook eens met verschillende groenten zoals courgette of paprika.

Bettine Dutch Baby-27-3
#bettinerecepten Dutch baby met verse vijgen, geitenkaas en veldsla

Wat is er lekkerder dan lekker met een boek op de bank te zitten en een versgebakken lekkernij te ruiken die langzaam zijn geur door je hele huis verspreidt? We genieten erg van zulke momenten. Een van onze favoriete gezellige recepten uit de oven is momenteel de Dutch Baby. De populaire ovenpannenkoek is een echte ontbijtklassieker geworden. Dutch baby is afkomstig uit Amerika. Het is eigenlijk een kruising tussen een pannenkoek en een soufflé. Tijdens het bakken komt de pannenkoek namelijk heel erg omhoog, om vervolgens weer in te zakken. Daarbij ontstaat de zo karakteristieke rand van de Dutch baby. Het is heerlijk makkelijk te bereiden in slechts een paar stappen en doet de harten van volwassenen en kinderen sneller kloppen. De Dutch Baby maakt niet alleen indruk met zijn smaak, maar ook met zijn ongelooflijk luchtige deeg. Het basisrecept voor het pannenkoekenbeslag is heel eenvoudig en kan snel worden bereid met slechts een paar ingrediënten die je thuis zeker op voorraad hebt. Dit zijn eieren, melk, bloem, zout en boter en voila, je kunt meteen beginnen met de bereiding van je ovenpannenkoek.

1016
#bettinerecepten Hartige taart met peer en geitenkaas

Deze hartige taart is er één die bij je volgende brunch of lunch niet mag ontbreken!

toast zwarte bessen compote geitenkaas
#bettinerecepten Zwarte bessen compote met geitenkaas op toast

Dit heerlijke hapje doet het altijd goed, dat beloven we je. Haal verse bramen en blauwe bessen in huis en maak er deze heerlijke compote van. De combinatie van het zoete fruit met de milde Bettine geitenkaas is een echte winnaar. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens verrukkelijk! Serveer deze toast met verse bramensaus en geitenkaas als ontbijt, lunch of als klein voorgerechtje.

1290
#bettinerecepten Wraps met lamsworstjes en geitenguacamole

Deze wrap met lamsworstjes, guacamole en koolsla is heerlijk als lunch maar ook als lichte avondmaaltijd.

Geitenkaassalade met mango en avocado
#bettinerecepten Geitenkaassalade met mango en avocado

Geitenkaas en fruit zijn een heerlijke combinatie, daarom hebben we dit recept voor je met mango. Dit is een goedgevulde salade voor de lunch of als bijgerecht tijdens het diner.

1277
#bettinerecepten Luchtige omelet met geitenkaas en groene asperges

In vrijwel alle landen rond de Middellandse Zee worden kleurige, stevige omeletten gemaakt die bol staan van de meest uiteenlopende groenten, kruiden en kaas. Deze omelet is gevuld met spinazie, lente-uitjes, groene asperges en Bettine No3. Je kunt deze heerlijke omelet warm of lauwwarm eten.