Witlofsalade met lauwwarme geitenkaas uit de oven
Even zin in een andere salade? Proef nu deze salade heerlijk gevuld met verschillende groentes en laat je verrassen door de heerlijke smaak.
Ingrediënten
voor 2 personen100 g | gemengde sla |
50 g | cherrytomaatjes |
1/2 | komkommer |
1 stronkje | witlof |
1 | appel |
100 g | Bettine gerijpte geitenkaas |
75 g | gerookte spekblokjes |
1/2 | citroen |
zout en peper | |
4 | sneetjes brood (notenbrood, vijgenbrood of rozijnenbrood) |
2 el | geroosterde pijnboompitten |
Dressing | |
---|---|
1 tl | citroensap |
1 tl | honing |
1 tl | halfvolle yoghurt |
1 el | olijfolie |
Bereiding
-
Maak de witlof schoon en snijd het bittere hart eruit. Besprenkel met het sap van een halve citroen zodat het niet kan verkleuren. Snijd de appel in gelijke partjes. Snijd tevens de tomaten en komkommer en dunne plakjes.
-
Klop voor de dressing de honing met de yoghurt, het citroensap en de olie in een kommetje door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Bak vervolgens de spekblokjes krokant in dezelfde pan. Voeg vervolgens de appelpartjes toe en laat verder garen. Laat alles uitlekken op een velletje keukenpapier.
-
Schep in een kom alle groenten om met de dressing.
-
Snijd twee dikke ronde plakken geitenkaas. Snijd uit elk sneetje brood een ronde toast en leg hierop een plak geitenkaas. Sprenkel er wat honing over en grill deze in de oven tot dat de geitenkaas goudbruin van kleur is.
-
Verdeel de salade over de borden en schik er de appelplakjes en spekreepjes over. Leg in het midden een toast met geitenkaas.
-
Besprenkel met de dressing en garneer met de pijnboompitjes.