1076
#bettinerecepten

Witlofsalade met lauwwarme geitenkaas uit de oven

Even zin in een andere salade? Proef nu deze salade heerlijk gevuld met verschillende groentes en laat je verrassen door de heerlijke smaak.

Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

voor 2 personen
100 g gemengde sla
50 g cherrytomaatjes
1/2 komkommer
1 stronkje witlof
1 appel
100 g Bettine gerijpte geitenkaas
75 g gerookte spekblokjes
1/2 citroen
zout en peper
4 sneetjes brood (notenbrood, vijgenbrood of rozijnenbrood)
2 el geroosterde pijnboompitten
Dressing
1 tl citroensap
1 tl honing
1 tl halfvolle yoghurt
1 el olijfolie

Bereiding

  1. Maak de witlof schoon en snijd het bittere hart eruit. Besprenkel met het sap van een halve citroen zodat het niet kan verkleuren. Snijd de appel in gelijke partjes. Snijd tevens de tomaten en komkommer en dunne plakjes.

  2. Klop voor de dressing de honing met de yoghurt, het citroensap en de olie in een kommetje door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Bak vervolgens de spekblokjes krokant in dezelfde pan. Voeg vervolgens de appelpartjes toe en laat verder garen. Laat alles uitlekken op een velletje keukenpapier.

  4. Schep in een kom alle groenten om met de dressing.

  5. Snijd twee dikke ronde plakken geitenkaas. Snijd uit elk sneetje brood een ronde toast en leg hierop een plak geitenkaas. Sprenkel er wat honing over en grill deze in de oven tot dat de geitenkaas goudbruin van kleur is.

  6. Verdeel de salade over de borden en schik er de appelplakjes en spekreepjes over. Leg in het midden een toast met geitenkaas.

  7. Besprenkel met de dressing en garneer met de pijnboompitjes.

Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.