#bettinerecepten
Vijgen carpaccio met Bettine geitenkaas
Een heel eenvoudig gerechtje, dat er werkelijk prachtig uitziet. Vijgen met gerijpte geitenkaas zijn een fantastische smaakcombinatie. Een beetje balsamicosiroop erover en klaar ben je.
Totale tijd
15 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen8 | vijgen |
200 g | Bettine gerijpte geitenkaas |
85 g | veldsla |
30 g | pijnboompitten |
30 g | pompoenpitten |
Balsamico siroop, naar smaak |
Bereiding
-
Snijd de vijgen en het gerijpte rolletje geitenkaas in dunne plakjes. Leg de vijgenschijfjes om en om met de plakjes Bettine geitenkaas gerijpt, in een cirkel.
-
Verdeel de veldsla over de borden.
-
Rooster de pijnboompitten.
-
Verrijk de carpaccio met de geroosterde pijnboompitten en pompoenpitten.
-
Schenk de balsamicosiroop van binnen naar buiten in een dun straaltje over de vijgencarpaccio met geitenkaas.