Spicy Chicken burger met Bettine No.3
Deze burger is de perfecte maaltijd voor het weekend. Het gehakt gemengd met de pittige sriracha, de smeuïge Bettine geitenkaas en de friszoete koolsla zijn een ultieme combi. Kies een lekker knapperig broodje, zoals een Italiaanse bol en geniet. Eet smakelijk!
Ingrediënten
voor 4 personen2 tenen | Knoflook |
10 g | Peterselie |
500 g | Kipgehakt |
1 el | Zoete paprikapoeder |
Zout & Peper | |
6 el | Srirachasaus |
1/4 | Rode kool |
1 | Rode ui |
1 | Limoen |
100 g | Wortel Julienne |
2 el | Olijfolie |
100 g | Bettine No.3 |
4 | Burgerbroodjes |
8 | blaadjes Baby Romaine sla |
4 el | Mayonaise |
Bereiding
-
Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng met het kipgehakt, paprikapoeder, zout en peper naar smaak en 2 el srirachasaus. Kneed tot alles goed gemengd is en vorm er vier burgers van.
-
Snijd de rode kool en rode ui fijn. Meng met het limoensap en de wortel julienne. Breng op smaak met zout en laat even marineren.
-
Kwast de burgers in met olie en bak in 5 minuten per kant gaar. Leg na het keren de plakken Bettine No.3 op de burgers en laat zacht en warm worden.
-
Halveer de broodjes en verdeel de romaine sla, srirachasaus en mayonaise erover. Leg de burgers erop en maak af met de koolsla. Eindig met de kapjes.