Pumpkin spice pizza met gerijpte geitenkaas
Zelfgemaakte pizza is het allerlekkerst. We gebruiken in dit recept een paprikabodem van Magioni (maar je kunt zeker ook een andere groente bodem kiezen). Geitenkaas en pompoen is een superlekkere combi met de rauwe ham en de spinazie. Dit is echt een pizza die zeker de moeite waard is om eens te proberen!
Ingrediënten
voor 4 personen1 | kleine oranje pompoen |
1.5 tl | 5 kruidenpoeder |
1 el | olijfolie |
4 | paprika bodems Magioni |
200 g | el crème fraîche |
4 handjevol | (baby) spinazie |
200 g | Bettine gerijpte geitenkaas |
4 takje | tijm |
100 g | rauwe ham |
50 g | gepelde pistachenoten |
Bereiding
-
Halveer de pompoen en verwijder de draden uit de binnenkant. Snijd de pompoen in dunne parten. Spreid uit over een bakplaat en bestrooi met het vijfkruidenpoeder en besprenkel met olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven.
-
Besmeer de pizzabodems met de crème fraîche en verdeel de spinazie erover.
-
Snijd de gerijpte geitenkaas in dunne plakken.
-
Haal de pompoenparten uit de oven en verdeel over de pizza.
-
Leg de plakken geitenkaas en rauwe ham ertussen en bestrooi met de tijm en pistachenoten.
-
Bak de pizza in 10-15 minuten in de oven, tot de geitenkaas goudbruin kleurt. Snijd in punten.