1155 - plaattaart-met-groenten-en-geitenkaas
#bettinerecepten

Plaattaart met groenten en Bettine geitenkaas

Geniet van deze heerlijke plaattaart gemaakt door Tante Fanny. Bekijk hun website via https://www.tantefanny.nl/.

Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 venkelknol
1 courgette
250 g radijsjes
1 rolletje Bettine gerijpte geitenkaas 200 g
125 g crème fraîche
2 eieren
1 tl fenegriek
1 klein bosje verse tijm
1 rol flammkuchen deeg
1 handje peterselie
2 stengels bosui
Zout en peper naar wens

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd in dunne plakjes. Snijd de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in linten. Snijd de radijsjes in kwarten

  3. Verkruimel 1/3e van het rolletje gerijpte geitenkaas. Meng met de crème fraîche en de eieren. Voeg de fenegriek toe en ris de helft van de tijm en voeg ook deze toe. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Rol het flammkuchen deeg af op een met bakpapier bekleedde bakplaat en vouw de randjes om naar binnen.

  5. Schenk het crème fraîche mengsel over de bodem en verdeel de groenten erover; rol voor een leuk effect de plakken courgette op tot kleine rolletjes. Snijd de rest van de geitenkaas in plakken en verdeel over de groenten.

  6. Bak de plaattaart 20 minuten in de oven, tot het ei gestold is en de randjes goudbruin. Hak ondertussen de peterselie fijn en snijd de bosui in ringetjes. 

  7. Neem de taart uit de oven en bestrooi met de bosui en peterselie.

Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.