Plaattaart met geitenkaas en vijgen
Soms wil je niet te lang in de keuken staan en toch een lekker gerecht op tafel zetten. Deze plaattaart met geitenkaas en vijgen van @uitpaulineskeuken is dan ideaal. Lekker, makkelijk en klaar binnen een half uur. De combinatie van de zoete vijgen en het zoute van de geitenkaas is werkelijk heerlijk. De toevoeging van walnoten en verse tijm maken het gerecht af.
Ingrediënten
voor 2 personen1 rol | vers bladerdeeg |
4 | verse vijgen |
150 g | Bettine No3 |
100 ml | Crème fraiche |
1 | losgeklopt ei |
2 el | mosterd |
1 tl | honing (+ extra ter garnering) |
40 g | walnoten |
2 takje | verse tijm |
Peper en zout |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onderwarmte).
-
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kerf de randen van het bladerdeeg iets in en bestrijk ze met losgeklopt ei.
-
Meng de crème fraîche met de mosterd en de honing en breng op smaak met iets peper en zout. Verdeel de crème fraîche over de het bladerdeeg.
-
Snijd de vijgen en de geitenkaas in plakjes. Verdeel dit over de plaattaart. Hak de walnoten grof en verdeel deze over de taart. Rits de blaadjes van de tijm en strooi deze over de plaattaart.
-
Bak de plaattaart met geitenkaas in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Garneer eventueel met een extra drizzle honing.