1059
#bettinerecepten

Mini pizza's met gerijpte geitenkaas en noten

Zin in pizza variatie? Bak deze lekkere mini pizza's voor bij de borrel! En hoe leuk staan ze als onderdeel van jouw kaasplank!

Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

voor 8 personen
0.5 rol vers pizzadeeg
200 g Bettine gerijpt rolletje
1 ei
handjevol noten (naar keuze)
honing

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. nijd cirkels uit het pizzadeeg met een metalen ring (6 cm) of een kopje. Snijd de gerijpte kaas in plakjes. 

  3. Leg de plakjes op de minipizza's en zet ze binnenin vast door met de vingers op de randen te drukken, zodat kleine sterretjes ontstaan. 

  4. Klop het ei los en breng het met een kwastje aan op elke ster. Bestrooi ze eventueel met wat noten. 

  5. Bak de pizza's in ongeveer 20-25 minuten gaar. Serveer de pizza's warm met honing, fruit en bessen.

Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.