#bettinerecepten
Kaasplankje met gerijpte geitenkaas
Een kaasplankje als dessert is een leuke afsluiter van een feestelijk diner, maar ook voor bij de borrel is een kaasplankje altijd een welkome aanvulling. Een kaasplankje samenstellen is niet moeilijk, je hoeft alleen enkele basisregels te onthouden die wij je graag uitleggen.
Totale tijd
10 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen200 g | Bettine gerijpte geitenkaas |
1 pakje | Kletzzz toast vijg-amandel |
aardbeienchutney | |
blauwe bessen | |
2 à 3 | vijgen |
pistachenoten | |
amandelen | |
pecannoten | |
tijm (ter garnering) |
Bereiding
-
- Haal het kaasje minstens 1 uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- De mooiste plakken snij je met een draadmesje. Als je het met een mes snijdt verwarm het mes dan even onder de kraan met warm water voor het beste snijresultaat.
- Serveer het kaasje op een mooie houten plank.
- Serveer goed brood of lekkere toast bij de kaas.
- Lekker om er een chutney bij te serveren. Zowel aardbeien-, vijgen- of peer- past er goed bij.
- Om het kaasplankje feestelijk te maken leg je er nootjes en vers fruit op. Gebruik hiervoor seizoensfruit.
Wil je weten welke nootjes er goed bij passen, check dan deze blog.