Champignon taartjes met biet en gegrilde geitenkaas - 3840x2160px
#bettinerecepten

Champignon taartjes met biet en gegrilde geitenkaas

Een feestelijk voor- of bijgerecht. Verrassend qua smaak door de basis van een heerlijke champignon tapenade. In combinatie met de schijfjes biet, appelstroop en de gegrilde geitenkaas zo lekker!

  • Gerijpte geitenkaas
  • Bijgerechten
  • Aperitief & voorgerechten
  • Kerst
  • Winter
Voorbereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 65 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
4 plakjes bladerdeeg
125 g champignons
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 grote biet (gekookt)
2 el pitten (zonnebloem e/o pompoenpitten)
10 g geroosterde (pecan) noten
1 handje salie (houd een paar blaadjes apart om te frituren)
4 plakjes gerijpte geitenkaas
2 el appelstroop
1 klein scharrelteitje
olijfolie (om in te bakken)
peper en zout naar smaak
kleine bakvormpjes (tartelette)

Voorbereiding

    1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg
    2. Versnipper de ui en pers 2 teentjes knoflook uit. Hak de salie fijn. Snijd de champignons kleiner. Fruit de ui, de knoflook en salie aan in wat olie. Als deze glazig zijn, voeg je de champignons toe. Bak deze gaar. Voeg aan dit mengsel de pitten toe en hak dan alles grof. De tapenade is nu klaar. Zet tot gebruik even apart.
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    4. Leg in de bakvorm een stukje bakpapier. Leg in elk vormpje een plak bladerdeeg en vorm een bakje.
    5. Snijd de biet in dunne schijven (je gebruikt de 4 grootste schijven).
    6. Verdeel de champignontapenade over de bodem van de taartjes. Verdeel hierover de schijfjes biet. Besmeer met de appelstroop. Verdeel hierover de plakjes geitenkaas.
    7. Klopt het ei los en bestrijk hiermee de randen van het bladerdeegtaartje.
    8. Bak de taartjes in ca. 20 minuten goudbruin.
    9. Frituur tot slot nog wat blaadjes salie in iets olijfolie.
    10. Serveer de taartjes direct uit de oven met de geroosterde noten en de salieblaadjes.
Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.