1127
#bettinerecepten

Bruschetta's met schijfjes gerijpte geitenkaas, tijm, honing en gegrilde perzik

Een eenvoudige amuse bomvol smaak: daar worden wij blij van! Deze bruschetta's met gerijpte geitenkaas, tijm, honing en perzik van de Sandwichformule staan binnen 15 minuten op tafel en zijn erg lekker tijdens een zomerse dag!

Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
voor 12 bruschetta's:
1/2 stokbrood
een paar takjes verse tijm
200 g gerijpte geitenkaas
een paar kneepjes honing
2 el olijfolie
2 el zonnebloemolie
1 à 2 perziken
peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de grillstand aan.

  2. Snijd twaalf plakjes van het stokbrood. Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat of een rooster met bakpapier. Smeer de stokbroodjes in met olijfolie. Strooi er versgemalen peper en zout overheen en gril de stokbroodjes 5 minuten in de hete oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. 

  3. Snijd de perzik in plakjes en smeer ze met behulp van een bakkwastje in met een dun laagje zonnebloemolie. 

  4. Zet een grillpan op het fornuis en laat de pan goed heet worden. Gril de schijfjes perzik aan beide kanten enkele minuten zodat het fruit mooie grillstrepen krijgt.

  5. Snijd het rolletje Bettine gerijpt in plakjes. Beleg de stokbroodjes met de plakjes geitenkaas. Verdeel de schijfjes gegrilde perzik erover. Haal wat blaadjes tijm van de takjes en strooi dit over de bruschetta's. Giet er tot slot wat honing overheen.

Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.