Bruschetta's met schijfjes gerijpte geitenkaas, tijm, honing en gegrilde perzik
Een eenvoudige amuse bomvol smaak: daar worden wij blij van! Deze bruschetta's met gerijpte geitenkaas, tijm, honing en perzik van de Sandwichformule staan binnen 15 minuten op tafel en zijn erg lekker tijdens een zomerse dag!
Ingrediënten
voor 4 personenvoor 12 bruschetta's: | |
---|---|
1/2 | stokbrood |
een paar takjes | verse tijm |
200 g | gerijpte geitenkaas |
een paar kneepjes | honing |
2 el | olijfolie |
2 el | zonnebloemolie |
1 à 2 | perziken |
peper en zout |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de grillstand aan.
-
Snijd twaalf plakjes van het stokbrood. Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat of een rooster met bakpapier. Smeer de stokbroodjes in met olijfolie. Strooi er versgemalen peper en zout overheen en gril de stokbroodjes 5 minuten in de hete oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
-
Snijd de perzik in plakjes en smeer ze met behulp van een bakkwastje in met een dun laagje zonnebloemolie.
-
Zet een grillpan op het fornuis en laat de pan goed heet worden. Gril de schijfjes perzik aan beide kanten enkele minuten zodat het fruit mooie grillstrepen krijgt.
-
Snijd het rolletje Bettine gerijpt in plakjes. Beleg de stokbroodjes met de plakjes geitenkaas. Verdeel de schijfjes gegrilde perzik erover. Haal wat blaadjes tijm van de takjes en strooi dit over de bruschetta's. Giet er tot slot wat honing overheen.