Bladerdeeghapjes
#bettinerecepten

Bladerdeeghapjes met geitenkaas

Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk borrelhapje? Zet dan deze feestelijke bladerdeeg hapjes op tafel, bubbels erbij, proost en genieten maar!

  • Vegetarisch
  • Snacks
  • Lente
  • Verjaardag
  • Herfst
  • Zomer
  • Tapas
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

6 personen
6 plakjes bladerdeeg
100 g Bettine gerijpt rolletje
1 tomaat
2 teentjes knoflook
1 el sesamzaadjes
1 ei
peper en zout naar smaak
boter om in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de minimuffinvorm in. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd ieder plakje in 4 vierkantjes. Leg in iedere holte van de muffinvorm een vierkant plakje.

  2. Snijd plakjes van het gerijpte geitenkaasje en snijd deze vervolgens in 2 helften. Snijd de tomaat in fijne stukjes en snijd de knoflook zeer fijn en meng dit goed.

     

  3. Vul ieder vakje van de muffinvorm met daarin het bladerdeeg met een half plakje gerijpte geitenkaas en enkele knoflook-tomatenblokjes. Vouw hierna het pakketje dicht. Kluts een ei in een kommetje en smeer met een kwastje wat ei over het bladerdeeg. Strooi vervolgens sesamzaad over het bladerdeeg.

  4. Bak de hapjes in ongeveer 20 minuten af in het midden van de oven op 220 graden.

  5. Deze bladerdeeghapjes zijn het allerlekkerst als je ze lauwwarm serveert. Laat ze dus maar heel even afkoelen als ze uit de oven komen. 

Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.