Bladerdeeghapjes met geitenkaas
Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk borrelhapje? Zet dan deze feestelijke bladerdeeg hapjes op tafel, bubbels erbij, proost en genieten maar!
Ingrediënten
6 personen6 plakjes | bladerdeeg |
100 g | Bettine gerijpt rolletje |
1 | tomaat |
2 | teentjes knoflook |
1 el | sesamzaadjes |
1 | ei |
peper en zout naar smaak | |
boter om in te vetten |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de minimuffinvorm in. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd ieder plakje in 4 vierkantjes. Leg in iedere holte van de muffinvorm een vierkant plakje.
-
Snijd plakjes van het gerijpte geitenkaasje en snijd deze vervolgens in 2 helften. Snijd de tomaat in fijne stukjes en snijd de knoflook zeer fijn en meng dit goed.
-
Vul ieder vakje van de muffinvorm met daarin het bladerdeeg met een half plakje gerijpte geitenkaas en enkele knoflook-tomatenblokjes. Vouw hierna het pakketje dicht. Kluts een ei in een kommetje en smeer met een kwastje wat ei over het bladerdeeg. Strooi vervolgens sesamzaad over het bladerdeeg.
-
Bak de hapjes in ongeveer 20 minuten af in het midden van de oven op 220 graden.
-
Deze bladerdeeghapjes zijn het allerlekkerst als je ze lauwwarm serveert. Laat ze dus maar heel even afkoelen als ze uit de oven komen.