#bettinerecepten
Bietenburger met gerijpte geitenkaas
Wie houdt er nou niet van een goedbelegde burger? Deze bietenburger gemaakt door Deb's Bakery & Kitchen is helemaal vegetarisch en heel smaakvol in combinatie met de gerijpte geitenkaas. Je maakt 6 bietenburgers met dit recept zodat je de volgende dag ook nog kunt genieten van deze lekkere combi of vries ze in.
Totale tijd
35 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen200 g | Bettine gerijpte geitenkaas, in plakjes |
500 g | voorgekookte bieten, uitgelekt |
100 g | rode linzen, gewassen |
1 | teentje knoflook |
1 | ui, gesnipperd |
150 g | havervlokken |
2 tl | gemalen komijnzaad |
2 tl | gemalen korianderzaad |
3 tl | harissa |
1 | ei |
peper en zout | |
4-6 | maisbollen |
ijsbergsla | |
4 el | mayonaise |
5 tl | gerookte paprikapoeder |
olijfolie |
Bereiding
-
- Kook de rode linzen in 6 – 8 minuten in ruim water gaar. Giet ze af en laat afkoelen.
- Bak eventueel de maisbollen af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de bieten met de linzen, knoflook, ui, havervlokken, komijnzaad, korianderzaad, harissa, ei en voldoende peper en zout in de kom van de foodprocessor en pulse tot het een geheel vormt.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en vorm met natte handen burgers van het bietenmengsel.
- Laat de bietenburgers op middelhoog vuur aan beide kanten in ongeveer 10 minuten garen. Draai ze niet te vaak om.
- Maak ondertussen de saus door de mayonaise met het gerookt paprikapoeder te mengen.
- Snij de broodjes doormidden en bestrijk ze met een royale laag paprikamayonaise.
- Leg er wat ijsbergsla en de bietenburger op en verdeel er wat plakken gerijpte geitenkaas over. Dek af met de bovenkant van het broodje.