Geitenkaas & druiven salade
Warme geitenkaas uit de oven met de frisse smaak van rucola, druiven en rode ui, echt een heerlijke smaakcombinatie. Deze salade kan als maaltijdsalade, maar doet het ook goed als bijgerecht!
Ingrediënten
voor 4 personen3 el | walnoten |
4 el | olijfolie |
1 el | rodewijnazijn |
1 tl | Franse mosterd |
2 el | vloeibare honing |
1 | rode ui |
250 g | rode druiven |
150 g | rucola slamelange |
200 g | Bettine geitenkaas gerijpt (plakjes) |
Bereiding
-
Verwarm de ovengrill voor. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
-
Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.
-
Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.
-
Verdeel de salade over borden en leg op elk bord een paar plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten