tartaar van albacore tonijn met geitenkaas - 3840x2160px
#receptenvoorprofessionals

Tartaar van albacore tonijn met geitenkaas

  • Aperitief & voorgerechten
  • Bijgerechten

Ingrediënten

voor 12 personen
Ingrediënten:
250 g albacorefilet (MSC)
40 ml Japanse sojasaus
20 ml mirin
20 ml yuzusap (of limoensap)
stukje gember van 2 cm, fijngeraspt
2 el milde extra vergine olijfolie
12 paarse shisobladen
12 groene shisobladen
200 g Bettine geitenkaas Pearls
nanami togarashi (Japanse chilipepermengsel)
50 g foreleitjes
rock chives (cress)

Bereidingswijze:

1. Snijd de vis in blokjes van een halve centimeter. Maak een dressing door de sojasaus, mirin, het yuzusap, de gember en olie te mengen. Meng de dressing met de vis.

2. Leg een paars shisoblad op een groen shisoblad en schep er wat van het mengsel op. Maak zo 12 hapjes. Bestrooi met de pearls en, naar smaak, met nanami togarashi. Schep er een lepeltje foreleitjes op en maak af met wat rock chives.

Landscape background 3840x2160
Bettine-tumbled-2kg-1456x1456px
Bettine Pearls 2kg

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!