
#receptenvoorprofessionals
Tartaar van albacore tonijn met geitenkaas
Ingrediƫnten
voor 12 personenIngrediƫnten: | |
---|---|
250 g | albacorefilet (MSC) |
40 ml | Japanse sojasaus |
20 ml | mirin |
20 ml | yuzusap (of limoensap) |
stukje gember van 2 cm, fijngeraspt | |
2 el | milde extra vergine olijfolie |
12 | paarse shisobladen |
12 | groene shisobladen |
200 g | Bettine geitenkaas Pearls |
nanami togarashi (Japanse chilipepermengsel) | |
50 g | foreleitjes |
rock chives (cress) |
Bereidingswijze:
1. Snijd de vis in blokjes van een halve centimeter. Maak een dressing door de sojasaus, mirin, het yuzusap, de gember en olie te mengen. Meng de dressing met de vis.
2. Leg een paars shisoblad op een groen shisoblad en schep er wat van het mengsel op. Maak zo 12 hapjes. Bestrooi met de pearls en, naar smaak, met nanami togarashi. Schep er een lepeltje foreleitjes op en maak af met wat rock chives.