tartaar van albacore tonijn met geitenkaas - 3840x2160px
#receptenvoorprofessionals

Tartaar van albacore tonijn met geitenkaas

  • Aperitief & voorgerechten
  • Bijgerechten

Ingrediƫnten

voor 12 personen
Ingrediƫnten:
250 g albacorefilet (MSC)
40 ml Japanse sojasaus
20 ml mirin
20 ml yuzusap (of limoensap)
stukje gember van 2 cm, fijngeraspt
2 el milde extra vergine olijfolie
12 paarse shisobladen
12 groene shisobladen
200 g Bettine geitenkaas Pearls
nanami togarashi (Japanse chilipepermengsel)
50 g foreleitjes
rock chives (cress)

Bereidingswijze:

1. Snijd de vis in blokjes van een halve centimeter. Maak een dressing door de sojasaus, mirin, het yuzusap, de gember en olie te mengen. Meng de dressing met de vis.

2. Leg een paars shisoblad op een groen shisoblad en schep er wat van het mengsel op. Maak zo 12 hapjes. Bestrooi met de pearls en, naar smaak, met nanami togarashi. Schep er een lepeltje foreleitjes op en maak af met wat rock chives.