Een blik op het verleden

historie van bettine

  • 1982: Johan Ewijk richt de Bettinehoeve op en maakt geitenkaas van de melk van zijn twee geiten
  • 1990: Melkboeren in de omgeving leveren hun melk voor de productie van geitenkaas
  • 1992: Het noodlot slaat toe: de kaasmakerij brandt volledig af
  • 1993: Een nieuwe productielocatie wordt geopend, op de plaats van de oude boerderij
  • 1997: Bettinehoeve verlegt haar koers en gaat verse geitenkaas maken. Niet zonder risico, er was juist meer vraag naar harde geitenkaas. De keuze blijkt succesvol.
  • 2006: Bettine Grand Cru wint op de jaarlijkse Nantwich International Cheese Show in Engeland een kaasprijs en is Supreme Champion 2006.
  • 2007: Een tweede productielocatie (2.000 m2) wordt geopend en biedt de mogelijkheid om ook aan de groeiende vraag naar geitenkaas in Europa te voldoen

vandaag de dag

Bettinehoeve werkt tegenwoordig samen met circa veertig geithouderijen, waarvan de geitenmelk in Etten-Leur wordt verwerkt. Het assortiment van Bettine wordt verder uitgebreid, zonder op kwaliteit of smaak toe te geven. Het ambachtelijke karakter heeft Bettinehoeve op unieke wijze weten te behouden.

Het verst van dichtbij

Blijf op de hoogte van Bettine