#bettinerecepten
Zomersalade met geitenkaas en grapefruit
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 6 personen2 | avocado's |
4 | grapefruits |
400 g | bladspinazie |
1 pakje | Bettine geitenkaas pearls |
1 | mango |
2 | rode uien |
4 el | olijfolie |
2 el | honing |
peper en zout, naar smaak | |
2 | citroenen |
40 g | zonnebloempitten |
Bereiding
-
Salade
Verdeel de bladspinazie in een grote schaal. Snijd de uien in ringen, de mango in reepjes en ontdoe de grapefruit van de schil. Snijd vervolgens mooie plakken van de grapefruit. Verdeel de uien, mango en grapefruit over de salade.
-
Neem nu de avocado's en snijd hier rozen van. Leg de rozen nu in de salade en maak deze af met zonnebloempitten en de Bettine geitenkaas bolletjes. Sprenkel de andere halve citroen over de avocado rozen, om te voorkomen dat deze verkleuren.
-
Dressing
Maak de dressing door het sap van 1 citroen, de olijfolie, honing en het peper en zout de mengen.
-
Serveer de dressing over de salade.