![wellington met geitenkaas en varkenshaas - 3840x2160px](/.imaging/flex/crop/749x424/dam/International-Subsidiaries/Bettine/Recipes/Wellington-met-geitenkaas-en-varkenshaas---3840x2160px.jpg)
#bettinegeitenkaas
Wellington met geitenkaas en varkenshaas
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
60 minuten
Ingrediënten
voor 4 personenIngrediënten | |
---|---|
100 g | ontbijtspek, lange plak, dikker gesneden |
400 g | varkenshaas (het liefst een dik stuk) |
1 | sjalot |
50 g | pecannoten |
15 g | verse Italiaanse kruiden |
25 ml | maple syrup |
250 g | Bettine geitenkaas naturel |
1 rol | koelvers bladerdeeg |
1 | ei |
0,5 TL | gerookt paprikapoeder |
zout en peper | |
Extra nodig: keukenthermometer |
Voorbereiding
-
Bereidingswijze
- Leg de plakjes spek met 1 cm overlap naast elkaar op een snijplank. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en rol de varkenshaas in het spek.
- Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas rondom aan tot het spek goudbruin kleurt en aan de varkenshaas blijft zitten. Leg apart.
- Snipper de sjalot fijn en hak de pecannoten. Ris de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak fijn. Meng de sjalot, pecan, kruiden en maple syrup met de geitenkaas en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het bladerdeeg open, snijd de lap deeg 5 cm korter, de strook die afgesneden wordt gebruiken we voor decoratie. Verdeel de geitenkaas in een vierkant vlak over het bladerdeeg, laat aan 3 randen 5 cm over. Leg de varkenshaas op de rand van het deeg waar wel geitenkaas-spread op zit en rol het deeg met de geitenkaas om de varkenshaas heen, vouw de zijkanten naar onderen en leg op een bakplaat.
- Snijd uit de afgesneden strook kleine blaadjes en geef ze reliëf met een vork. Plak ze op het bladerdeeg.
- Klop het ei los met paprikapoeder en kwast het deeg hier rondom mee in. Steek voorzichtig een kernthermometer door het deeg in het midden van de varkenshaas. Gaar de varkenshaas in de oven tot deze een kerntemperatuur van 58°C bereikt. Dit duurt ongeveer 30 minuten, genoeg om het bladerdeeg ook te garen. Verplaats de wellington voorzichtig naar een bord, laat 10 minuten rusten voor het aansnijden. Serveer met een groene salade.