wellington met geitenkaas en varkenshaas - 3840x2160px
#bettinegeitenkaas

Wellington met geitenkaas en varkenshaas

  • Verse geitenkaas
  • Hoofdgerechten
  • Winter
  • Kerst
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
Ingrediënten
100 g ontbijtspek, lange plak, dikker gesneden
400 g varkenshaas (het liefst een dik stuk)
1 sjalot
50 g pecannoten
15 g verse Italiaanse kruiden
25 ml maple syrup
250 g Bettine geitenkaas naturel
1 rol koelvers bladerdeeg
1 ei
0,5 TL gerookt paprikapoeder
zout en peper
Extra nodig: keukenthermometer

Voorbereiding

  1. Bereidingswijze

    1. Leg de plakjes spek met 1 cm overlap naast elkaar op een snijplank. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en rol de varkenshaas in het spek. 
    2. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas rondom aan tot het spek goudbruin kleurt en aan de varkenshaas blijft zitten. Leg apart. 
    3. Snipper de sjalot fijn en hak de pecannoten. Ris de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak fijn. Meng de sjalot, pecan, kruiden en maple syrup met de geitenkaas en breng op smaak met peper en zout. 
    4. Verwarm de oven voor op 180°C. 
    5. Rol het bladerdeeg open, snijd de lap deeg 5 cm korter, de strook die afgesneden wordt gebruiken we voor decoratie. Verdeel de geitenkaas in een vierkant vlak over het bladerdeeg, laat aan 3 randen 5 cm over. Leg de varkenshaas op de rand van het deeg waar wel geitenkaas-spread op zit en rol het deeg met de geitenkaas om de varkenshaas heen, vouw de zijkanten naar onderen en leg op een bakplaat. 
    6. Snijd uit de afgesneden strook kleine blaadjes en geef ze reliëf met een vork. Plak ze op het bladerdeeg. 
    7. Klop het ei los met paprikapoeder en kwast het deeg hier rondom mee in. Steek voorzichtig een kernthermometer door het deeg in het midden van de varkenshaas. Gaar de varkenshaas in de oven tot deze een kerntemperatuur van 58°C bereikt. Dit duurt ongeveer 30 minuten, genoeg om het bladerdeeg ook te garen. Verplaats de wellington voorzichtig naar een bord, laat 10 minuten rusten voor het aansnijden. Serveer met een groene salade. 
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.