Verse zalm carpaccio met geitenkaas
Wil je indruk maken met een mooi voorgerecht zonder hiervoor uren in de keuken te staan? Zie hier dit geweldige recept dat in een mum van tijd op tafel staat. Het enige wat tijd kost is het marineren van de zalm en dat maakt dat jij lekker even iets anders kunt doen.
Ingrediënten
voor 4 personen200 g | zalmfilet |
2 el | kappertjes |
rasp van 1 limoen | |
125 g | Bettine geitenkaas naturel |
20 stuk(s) | mini meringue |
2 stuk(s) | bosui, fijngesneden |
Olijfolie | |
1 tl | kristalsuiker |
2 takjes | dille |
Zout en peper, naar smaak | |
0.5 tl | chili flakes |
Bereiding
-
Snijd de bieslook zeer fijn en voeg deze toe aan 6 el olijfolie. Breng op smaak met suiker, chiliflakes, peper en zout.
-
Snijd de verse zalmfilet in kleine stukjes, en leg in de marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de zalm minstens 1 uur marineren in de koelkast.
-
Verhit olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en frituur de kappertjes in ongeveer 2 minuten tot ze krokant en lichtbruin van kleur zijn.
-
Plaats de zalm stukjes met de Bettine geitenkaas stukjes om en om in een rechte lijn op het bord.
-
Werk het geheel af met de gefrituurde kappertjes, meringue, bosui, limoenrasp en dille.
Tip: Maak dit gerecht gerust voordat je gasten er zijn, het enige wat je nog hoeft te doen als je gasten er zijn is de borden netjes opmaken en de complimenten in ontvangst te nemen.