#bettinerecepten
Springrolls met geitenkaas en frisse groenten
Springrolls zijn lekker fris en ideaal voor een zomerse dag! Zet alles klaar en ga lekker aan tafel zodat iedereen zijn eigen springroll kan vullen.
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen100 g | Bettine geitenkaas pearls |
100 g | rijstvellen |
100 g | mihoen rijstnoedels |
1 | komkommer, in reepjes |
1 | gele paprika, in reepjes |
50 g | babyspinazie |
3 el | verse munt, in reepjes |
zout | |
2 el | gezouten pinda’s, gehakt |
sojasaus of chilisaus om te serveren |
Bereiding
-
Kook de mihoen in kokend water met zout. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
-
Zet alle ingrediënten klaar en vul een kom met warm water (geen kokend water).
-
Week een rijstvel 20 seconden in het warme water en leg het op een schone plank of werkblad.
-
Leg in het midden van elk vel wat mihoen, komkommer, gele paprika, spinazie, verse munt, geitenkaas en pinda’s.
-
Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol de springroll op.
-
Maak zo ook de rest van de springrolls en serveer ze met sojasaus of chilisaus.