Spinaziesalade met frambozendressing en geitenkaas
Dit heerlijke salade recept en de prachtige video zijn gemaakt door de culinaire redactie van Allerhande.
Ingrediënten
voor 2 personen30 g | pistachenoten |
225 g | frambozen |
2 el | extra vierge olijfolie |
1 el | witte wijnazijn (of witte balsamicoazijn) |
1 tl | vloeibare honing |
100 g | verse spinazie |
1 | courgette |
100 g | Bettine geitenkaas pearls |
Bereiding
-
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
-
Doe 100 g frambozen, de olijfolie, azijn en honing in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snijd de spinazie grof en verdeel over een schaal of 2 borden. Schaaf de courgettes met een dunschiller in dunne lange plakken. Het middelste deel wordt niet gebruikt. Rol de plakken tot roosjes en verdeel samen met de frambozen over de spinazie.
-
Besprenkel met de helft van de dressing en bestrooi met de pistache en geitenkaasparels. Serveer de rest van de dressing ernaast.
Tip: Het middelste deel van de courgette wordt niet gebruikt. Snijd in kleine blokjes en verwerk het dezelfde dag in een pastasaus of soep. Of bak het kort en bewaar 2 dagen afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Marketingcookies nodig
Accepteer de juiste cookie-categorie om deze inhoud te bekijken