Spinazie sinaasappel salade met geitenkaas en pistachenoten
Deze heerlijke spinazie & sinaasappel salade met pistachenoten is de perfecte toevoeging aan jouw diner. Niet enkel een streling voor het oog, maar ook voor de tong: een prachtige salade met geitenkaas, spinazie, sinaasappelpartjes en een frisse dressing die het geheel compleet maakt.
Ingrediënten
voor 2 personen100 g | babyspinazie |
100 g | Bettine Pearls geitenkaas naturel |
1 | grote sinaasappel, in blokjes gesneden |
4 el | geroosterde pistachenoten |
Citroendressing | |
---|---|
sap van een halve citroen | |
1 tl | dijon mosterd |
4 el | avocado-olie |
2 tl | ahornsiroop |
zout en peper naar smaak |
Bereiding
-
Snijd de schil en het witte vel van de sinaasappels. Snijd de partjes boven een grote kom tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
-
Maak een vinaigrette van de citroensap met de mosterd, de olie en de ahornsiroop. Meng alles goed door elkaar en breng verder op smaak met zout en peper.
-
Voeg de spinazie en de helft van de sinaasappelpartjes aan de dressing toe en hussel goed om. Pel en hak de pistachenoten in stukken, verkruimel de geitenkaas en garneer het gerecht hiermee. Besprenkel tenslotte met de opgevangen sap en serveer direct.