
#bettinerecepten
Spinazie salade met geitenkaas en walnoten
Een frisse en gezonde spinaziesalade met romige geitenkaas en knapperige walnoten. Eenvoudig te bereiden en perfect als lichte maaltijd of bijgerecht!
Totale tijd
10 minuten
Ingrediënten
voor 4 personenSalade | |
---|---|
125 g | Bettine geitenkaas naturel of honing |
300 g | verse spinazie |
75 g | walnoten |
125 g | blauwe bessen |
1 | sjalotje |
Dressing | |
---|---|
1 el | witte wijn azijn |
5 el | extra vierge olijfolie |
1 el | Dijon Mosterd |
2 el | vloeibare honing |
zout, versgemalen zwarte peper |
Bereiding
-
- Klop de ingrediënten voor de dressing los in een kommetje.
- Versnipper het sjalotje en hak de walnoten grof.
- Doe de spinazie in een kom. Schep de dressing door de spinazie en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Bestrooi de spinaziesalade met de walnoten, de gesnipperde sjalot en de blauwe bessen.
- Verkruimel de Bettine geitenkaas naturel of honing over de salade.
TIP: Deze salade is ook heerlijk als lunch.