#bettinerecepten
Simpele voorjaarssalade met geitenkaas
Een eenvoudige, snelle salade vol vitamines die je in een handomdraai op tafel tovert.
Totale tijd
10 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen| 200 g | gemengde sla |
| 75 g | cherrytomaatjes |
| 2 | snoepkomkommers in plakjes gesneden |
| 50 g | blauwe bessen |
| 4 à 6 | dadels |
| 3 el | geroosterde zonnebloempitten |
| 75 g | Bettine geitenkaas naturel |
| Balsamico dressing | |
|---|---|
| 2 el | balsamico azijn |
| 1 tl | dijon mosterd |
| 1.5 tl | honing |
| 1 el | citroen |
| 2 el | olijfolie |
| zout en peper naar smaak | |
Bereiding
-
Was of schil de komkommer en snijd deze in gelijkmatige schijfjes. Was en snijd de tomaten en dadels in schijfjes. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin.
-
Meng de sla, tomaten, dadels, blauwe bessen en komkommer met de dressing. Bestrooi met de zonnebloempitten en verbrokkel de geitenkaas erboven.
-
Dressing
Meng de balsamico-azijn, citroensap, mosterd en honing en breng op smaak met zout en peper. Klop met een garde de olie erdoor. Bewaar de overgebleven dressing 1 week in de koelkast.