901
#bettinerecepten

Salade met geitenkaas, rabarber en hazelnoten

In deze salade geeft de rabarber een lekker fris accent! De hazelnoten zorgen voor wat extra bite en in combinatie met de spinazie, groene asperges, geitenkaas en de zoete aardbeiendressing is dit een verrassende salade.

  • Vegetarisch
  • Geitenkaasbolletjes
  • Recepten
  • Salades
  • Salades
  • Zomer
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
100 g Bettine geitenkaas pearls
300 g rabarber, in stukjes
2 el honing
100 g babyspinazie
100 g groene aspergetips
95 g blanke hazelnoten
3 el olijfolie
1 el aardbeienazijn
peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
     

  2. Schep de rabarber om met de honing en wat peper en zout. Leg dit op de bakplaat en rooster 8 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.
    Breng een laagje water met wat zout aan de kook en blancheer hierin de aspergetips 3 minuten. Giet ze af en laat afkoelen.

  4. Klop een dressing van de olijfolie, aardbeienazijn en wat peper en zout.
    Schep de spinazie voorzichtig om met de rabarber, hazelnoten, asperges en geitenkaasbolletjes en besprenkel met de dressing.

Dit recept is gemaakt door Debby van Deb's Bakery & Kitchen

Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!