Salade met geitenkaas, rabarber en hazelnoten
In deze salade geeft de rabarber een lekker fris accent! De hazelnoten zorgen voor wat extra bite en in combinatie met de spinazie, groene asperges, geitenkaas en de zoete aardbeiendressing is dit een verrassende salade.
Ingrediënten
voor 4 personen100 g | Bettine geitenkaas pearls |
300 g | rabarber, in stukjes |
2 el | honing |
100 g | babyspinazie |
100 g | groene aspergetips |
95 g | blanke hazelnoten |
3 el | olijfolie |
1 el | aardbeienazijn |
peper en zout |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Schep de rabarber om met de honing en wat peper en zout. Leg dit op de bakplaat en rooster 8 minuten in de oven. Laat afkoelen.
-
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.
Breng een laagje water met wat zout aan de kook en blancheer hierin de aspergetips 3 minuten. Giet ze af en laat afkoelen. -
Klop een dressing van de olijfolie, aardbeienazijn en wat peper en zout.
Schep de spinazie voorzichtig om met de rabarber, hazelnoten, asperges en geitenkaasbolletjes en besprenkel met de dressing.