#bettinerecepten
Oranje borrelplank met geitenkaas dip
Nederlanders zijn dol op borrelen! Daarom is deze oranje borrelplank perfect voor tijdens de wedstrijden. De oranje geitenkaasdip, gemaakt van paprika en Bettine geitenkaas, is heerlijk met groenten of brood. Daarnaast voegen de toastjes geitenkaas met gedroogde abrikoos een leuke variatie toe aan de plank.
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 4 personenVoor de spread: | |
---|---|
125 g | Bettine geitenkaas honing |
1 | rode paprika |
30 g | hazelnoten |
2 el | crème fraîche |
1 tl | (gerookt) paprikapoeder |
paar takjes tijm (ter decoratie) | |
flink wat zwarte peper en zeezout |
Voor de geitenkaas-abrikozen hapjes: | |
---|---|
4 | snack cups |
125 g | Bettine geitenkaas honing |
4 | gedroogde abrikozen |
een paar pistache noten |
Voor de overige borrelplank: | |
---|---|
snacktomaatjes | |
oranje kaasje | |
snack paprika's | |
paprika chipjes | |
oranje borrelnootjes |
Voorbereiding
-
Voor de spread:
- Verwarm de oven voor op 240 graden. Snijd de paprika door de helft, haal de zaadjes eruit en leg op de bakplaat met de gesneden kant naar boven. Sprenkel wat zeezout eroverheen en zet 20 minuutjes in de oven tot de paprika hier en daar zwart ziet.
- Wanneer de paprika klaar is, laat deze even afkoelen. Wanneer gewenst, haal het velletje eraf.
- Doe de afgekoelde paprika samen met de Bettine geitenkaas honing, hazelnootjes, crème fraîche, het paprikapoeder en een paar blaadjes van het takje tijm in een staafmixer en blend tot een gladde massa.
- Indien gewenst, maak op smaak met wat peper en zout.
-
Voor de geitenkaas abrikozenhapjes:
- Vul de snack cups met de geitenkaas honing.
- Leg hierop een gedroogde abrikoos en garneer met wat pistache nootjes.
Garneer vervolgens de borrelplank met de snack groenten, kaasjes, chipjes, nootjes. Maak er vooral jouw feestje van!