Website recept - borrelplank
#bettinerecepten

Oranje borrelplank met geitenkaas dip

Nederlanders zijn dol op borrelen! Daarom is deze oranje borrelplank perfect voor tijdens de wedstrijden. De oranje geitenkaasdip, gemaakt van paprika en Bettine geitenkaas, is heerlijk met groenten of brood. Daarnaast voegen de toastjes geitenkaas met gedroogde abrikoos een leuke variatie toe aan de plank.

Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
Voor de spread:
125 g Bettine geitenkaas honing
1 rode paprika
30 g hazelnoten
2 el crème fraîche
1 tl (gerookt) paprikapoeder
paar takjes tijm (ter decoratie)
flink wat zwarte peper en zeezout
Voor de geitenkaas-abrikozen hapjes:
4 snack cups
125 g Bettine geitenkaas honing
4 gedroogde abrikozen
een paar pistache noten
Voor de overige borrelplank:
snacktomaatjes
oranje kaasje
snack paprika's
paprika chipjes
oranje borrelnootjes

Voorbereiding

  1. Voor de spread:

    1. Verwarm de oven voor op 240 graden. Snijd de paprika door de helft, haal de zaadjes eruit en leg op de bakplaat met de gesneden kant naar boven. Sprenkel wat zeezout eroverheen en zet 20 minuutjes in de oven tot de paprika hier en daar zwart ziet.
    2. Wanneer de paprika klaar is, laat deze even afkoelen. Wanneer gewenst, haal het velletje eraf.
    3. Doe de afgekoelde paprika samen met de Bettine geitenkaas honing, hazelnootjes, crème fraîche, het paprikapoeder en een paar blaadjes van het takje tijm in een staafmixer en blend tot een gladde massa.
    4. Indien gewenst, maak op smaak met wat peper en zout.
  2. Voor de geitenkaas abrikozenhapjes:

    1. Vul de snack cups met de geitenkaas honing.
    2. Leg hierop een gedroogde abrikoos en garneer met wat pistache nootjes.

    Garneer vervolgens de borrelplank met de snack groenten, kaasjes, chipjes, nootjes. Maak er vooral jouw feestje van!

Landscape background 3840x2160
Bettine Honing 125 gram
Bettine Honing 125g

Bettine geitenkaas met honing wordt gemaakt van 100% verse geitenmelk. De honing wordt door de geitenkaas heen gemengd, dit resulteert in een lekkere zoete smaak van de kaas. Proef de ambachtelijke smaak op een broodje, in de salade of gezellig bij de borrel. De Bettine geitenkaas met honing won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een gouden én zilveren award.