#bettinerecepten
Oosterse salade met Bettine geitenkaas, peultjes en sesamdressing
Geitenkaas is lekker in allerlei soorten gerechten! In deze Oosterse salade met peultjes en sesamdressing heb je lekker veel frisse groenten bij elkaar met wat pit van de rode peper en een smaakvolle sesamdressing.
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen100 g | Bettine geitenkaasbolletjes |
250 g | peultjes |
10 | radijsjes, in plakjes |
1 | wortel, geraspt |
125 g | Chinese kool, in dunne reepjes |
2 | bosuitjes, in ringetjes |
1 | rode peper, fijngesneden |
2 el | sojasaus |
1 el | gembersiroop |
1 el | sesamolie |
peper en zout, naar smaak | |
cashewnoten en alfalfa om te garneren |
Bereiding
-
Blancheer de peultjes 5 minuten in kokend water. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
-
Schep de peultjes om met de radijs, wortel, Chinese kool, bosui en rode peper.
Klop een dressing van de sojasaus, gembersiroop en sesamolie en breng indien nodig op smaak met peper en zout. -
Verdeel de dressing en geitenkaas over de salade en garneer met cashewnoten en alfalfa.