1215
#bettinerecepten

Kerstloempia’s met geitenkaas en filodeeg

Loempiaatjes bij het aperitief? Ja! Deze loempia's met een mousse van geitenkaas en een cranberry-chilisaus zijn zo feestelijk dat je ze gerust voor kerst kunt serveren.

Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 klein uitje (of sjalot)
50 g hazelnoten
200 g Bettine geitenkaas schijfjes honing
2 tl Ras el Hanout
12 velletjes filodeeg
50 g verse cranberries
100 ml chilisaus
10 g verse munt

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de hazelnoten fijn. Meng met de geitenkaasschijfjes en Ras el Hanout tot een pasta. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verdeel het geitenkaasmengsel in 12 porties. Vorm met natte handen elke portie tot een rolletje van 10 cm lang.

  3. Leg steeds een rolletje op een vel filodeeg en rol op als een loempia. Maak het uiteinde vast met een beetje olie.

  4. Verhit de frituurpan of het pannetje met olie tot 180 graden. Frituur hierin de filodeeg rolletjes in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Als het deeg iets loskomt, geeft het niet, ze mogen lekker wild zijn.

  5. Verhit ondertussen in een ander pannetje de cranberries met een klein scheutje water. Kook ze kapot en voeg de chilisaus toe. Kook de cranberries met de chilisaus op laag vuur. Schep in een schaaltje.

  6. Snijd de munt fijn en strooi over de loempia's. Serveer de loempia’s met de cranberry-chilisaus.

Landscape background 3840x2160
Bettine Honing 125 gram
Bettine Honing 125g

Bettine geitenkaas met honing wordt gemaakt van 100% verse geitenmelk. De honing wordt door de geitenkaas heen gemengd, dit resulteert in een lekkere zoete smaak van de kaas. Proef de ambachtelijke smaak op een broodje, in de salade of gezellig bij de borrel. De Bettine geitenkaas met honing won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een gouden én zilveren award.