Kerstloempia’s met geitenkaas en filodeeg
Loempiaatjes bij het aperitief? Ja! Deze loempia's met een mousse van geitenkaas en een cranberry-chilisaus zijn zo feestelijk dat je ze gerust voor kerst kunt serveren.
Ingrediënten
voor 4 personen1 | klein uitje (of sjalot) |
50 g | hazelnoten |
200 g | Bettine geitenkaas schijfjes honing |
2 tl | Ras el Hanout |
12 | velletjes filodeeg |
50 g | verse cranberries |
100 ml | chilisaus |
10 g | verse munt |
Bereiding
-
Snipper de ui en hak de hazelnoten fijn. Meng met de geitenkaasschijfjes en Ras el Hanout tot een pasta. Breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel het geitenkaasmengsel in 12 porties. Vorm met natte handen elke portie tot een rolletje van 10 cm lang.
-
Leg steeds een rolletje op een vel filodeeg en rol op als een loempia. Maak het uiteinde vast met een beetje olie.
-
Verhit de frituurpan of het pannetje met olie tot 180 graden. Frituur hierin de filodeeg rolletjes in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Als het deeg iets loskomt, geeft het niet, ze mogen lekker wild zijn.
-
Verhit ondertussen in een ander pannetje de cranberries met een klein scheutje water. Kook ze kapot en voeg de chilisaus toe. Kook de cranberries met de chilisaus op laag vuur. Schep in een schaaltje.
-
Snijd de munt fijn en strooi over de loempia's. Serveer de loempia’s met de cranberry-chilisaus.