Emmi-842-LR
#bettinerecepten

Kaasplank met Italiaanse groenten

Verleid je gasten met het aperitivo-moment: verfrissende drankjes en lekkere hapjes. De Italianen zijn niet voor niets trots op hun aperitivo. Het is dus een ideaal moment om bij te komen van de lange werkdag, de eetlust op te wekken en alvast in de culinaire stemming te komen. Deze kaasplank met Bettine No3 en Italiaanse groenten mogen dan ook absoluut niet ontbreken!

  • Gerijpte geitenkaas
  • Nieuw
  • Snacks
  • Nagerechten
  • Kerst
  • Zomer
  • Kaasplank
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
150 g cherrytomaatjes
10 g basilicum
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1/2 tl zeezout
100 g geroosterde paprika rood en geel
10 g oregano
1/2 stuk Bettine No3
1 pakje zeezout-rozemarijn crackers

Bereiding

    1. Halveer de cherrytomaatjes en hak de basilicum grof. Snipper de knoflook fijn.
    2. Meng de cherrytomaatjes met de basilicum, knoflook, olijfolie en zout en schep in een schaaltje.
    3. Snijd de geroosterde paprika in reepjes. 
    4. Leg de Bettine No.3 op een plankje en verdeel de oregano erover.
    5. Serveer met de tomatensalade en de geroosterde paprika.
    6. Leg er de rozemarijn-zeezout crackers bij. 

Lekker met een frisse rosé. Helemaal feestelijk is een glaasje prosecco of een licht zoete spumante. Bubbels zijn altijd een goed idee!

Landscape background 3840x2160
Bettine No3 3000x3000px
Bettine No3

Melken. Stremmen. Rijpen. Niet voor niets heeft deze gerijpte, smeuïge geitenkaas de eerste prijs gewonnen op een internationale kaas en zuivelbeurs! Bettine No3 Gerijpte Geitenkaas is heerlijk fris en boterzacht met een delicaat en eetbaar korstje. Dankzij haar vorm wordt de smaak intenser naarmate ze van buiten naar binnen rijpt. Ambachtelijke verleiding tot in elke hoek. Dat proef je!