1306
#bettinerecepten

Groene koolsalade met geitenkaas

Zin in een lekkere salade voor de lunch? Maak dan deze frisse seizoenssalade met spitskool, komkommer, limoen, peper en geitenkaas. Door de spitskool te combineren met de peper en de milde geitenkaas krijgt de salade een mooie balans in pittige en zachte smaken. Maak deze salade af met een simpele dressing van limoen, yoghurt en amandelpasta. Serveer met een lekker stuk vers brood en het genieten kan beginnen.

Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

voor 6 personen
1 kleine spitskool
4 mini snackkomkommers
1 witte ui
15 g bieslook
4 el yoghurt
1 el amandelpasta
1 limoen
1 tl komijnzaad
Zout en peper
25 g amandelschaafsel
1 tl roze peper
1 bakje Bettine pearls

Bereiding

  1. Snijd de spitskool in dunne reepjes, dit gaat het beste met een mandoline. Snijd de komkommer en witte ui in dunne plakjes en hak de bieslook fijn.

  2. Meng de yoghurt met de amandelpasta, de rasp en het sap van de limoen en het komijnzaad.

  3. Meng de dressing met de groenten, schep goed om zodat alles bedekt is met een laagje dressing. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

  5. Bestrooi de salade met de roze peper, het amandelschaafsel en als laatste de Bettine pearls.

Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!