Geroosterde flespompoen met quinoa en geitenkaas
Dit heerlijke recept van @galleyofgail past perfect bij een gezondere levensstijl en zorgt voor minder verspilling. De bereiding van dit recept is ontzettend makkelijk, terwijl de pompoen in de oven staat, bereid je de quinoa en kun je er naar wens een lekkere salade bij maken. Heerlijk verantwoord genieten dus!
Ingrediënten
voor 3 personen2 | flespompoenen, gehalveerd |
2 el | olijfolie |
150 g | quinoa |
300 ml | water |
50 g | walnoten |
50 g | gedroogde cranberries |
50 g | gedroogde abrikozen |
200 g | Bettine geitenkaas pearls |
1 el | ahornsiroop |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 220C.
-
Snijd de pompoen doormidden.
-
Verwijder de zaadjes, besprenkel met olie en breng op smaak met zout.
-
Bak voor 50-55 minuten tot de pompoen zacht is.
-
Spoel de quinoa zorgvuldig met water.
-
Meng de quinoa met water en breng al roerend aan het kook. Kook voor 10 minuten.
-
Neem de pan van de warmtebron en laat de quinoa nog 10 minuten afgedekt doorgaren.
-
Hak de walnoten, cranberries en abrikozen in kleinere stukjes en voeg toe aan de quinoa. Roer de geitenkaas erdoor.
-
Haal de pompoen uit de oven. Laat deze afkoelen en schep het vruchtvlees eruit.
-
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180C. Vul de lege pompoenen met 1/3 van het vruchtvlees en bedek met de quinoa-mengsel.
-
Besprenkel met ahornsiroop. Plaats terug in de oven en bak nog eens voor 10 minuten. Serveer eventueel met een salade.