Geplette Aardappelsalade met Bettine Garlic & Herbs
Ingrediënten
voor 4 personen500 g | krieltjes |
1 | rode ui |
2 el | rode wijnazijn |
1 | komkommer |
1 klein bosje | bieslook |
1 klein bosje | platte peterselie |
2 el | olijfolie + extra |
75 g | rucolaveldsla melange |
100 g | Bettine Garlic & Herbs |
Zout en peper naar smaak |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Was de krieltjes en breng ze in een pan water aan de kook. Kook ze 10 minuten voor.
-
Snijd ondertussen de rode ui in reepjes en meng met de rode wijnazijn en een snuf zout.
-
Halveer de komkommer over de lengte en snijd in reepjes, hak de bieslook en peterselie fijn.
-
Giet de krieltjes af en laat ze even uitstomen. Spreid ze uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze met de onderkant van een pan een beetje plat, zodat de schil scheurt. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster in 20 minuten knapperig in de oven
-
Verdeel de aardappeltjes over een saladeschaal met de komkommer, rode ui en rucolaveldsla melange. Verkruimel de Bettine Garlic & Herbs over de salade en bestrooi met de peterselie en bieslook. Besprenkel eventueel met een extra scheutje olijfolie.