Geitenkaasquiche met prei
Tijdens feestdagen mag wat ons betreft een smakelijke quiche niet ontbreken op tafel. Deze quiche vonden wij erg gemakkelijk om te maken, je schuift hem in de oven en je hebt er totaal geen omkijken meer naar. Bon Appétit!
Ingrediënten
voor 4 personen1 rol | verse bladerdeeg |
1 | prei |
125 g | Bettine geitenkaas naturel |
40 g | geraspte geitenkaas |
5 | zongedroogde tomaatjes |
35 g | walnoten |
3 | eieren |
Melk | |
Honing | |
Zout en peper | |
Boter (voor het invetten) |
Bereiding
-
Vet de quichevorm in en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
-
Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg.
-
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
-
Snij de prei in flinterdunne ringen en verdeel over de bodem.
-
Snij de zongedroogde tomaten in kleine blokjes en verdeel over de prei.
-
Verkruimel 6 plakjes van de geitenkaas over de prei.
-
Rooster de walnoten licht in de pan (ongeveer 2 minuten tot ze nootachtig geuren). Hak ze grof en verdeel over de kaas.
-
Schenk de honing over de geitenkaas en walnoten.
-
Klop in een kom de eieren met 1 plakje geitenkaas en een beetje melk goed los.
-
Schenk het eimengsel over het preimengsel.
-
Bestrooi met de geraspte kaas.
-
Schuif de quiche in de oven.
-
Bak de quiche in ongeveer 20 minuten gaar.