#bettinerecepten
Geitenkaasboard
Dit geitenkaasboard is een afgeleide van het butter board. Mocht je het niet kennen, een butter board is in feite niet meer of minder dan boter met smaakmakers op een (houten) plank. Ontdek dan dit geitenkaasboard: zachte, romige Bettine geitenkaas wordt gecombineerd met een scala aan heerlijke ingrediënten die perfect samensmelten op de plank. Met een paar eenvoudige stappen tover je een prachtig geitenkaasboard op tafel, klaar om te delen met vrienden en familie. Dé ideale keuze voor een ontspannen borrel, een gezellige brunch of een feestelijke gelegenheid.
Totale tijd
15 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen100 g | crème fraiche |
100 g | Bettine geitenkaas naturel |
3 | tenen knoflook |
2 el | olijfolie |
1 | citroen |
10 g | verse oregano |
10 g | verse bieslook |
100 g | zontomaatjes |
1 | bruin stokbrood |
Bereiding
-
- Klop de creme fraiche in een keukenmixer los met de geitenkaas. Spreid uit op een serveerplank.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en frituur de knoflook bruin. Laat iets uitlekken op keukenpapier.
- Rasp de schil van de citroen en snijd ¼ in kleine stukjes zonder schil of vlies. Ris de blaadjes van de oregano en snipper de bieslook.
- Bestrooi de geitenkaas spread met de zontomaatjes, knoflook, citroen, groene kruiden en citroenrasp.
- Breng op smaak met verse peper en besprenkel met wat olijfolie. Serveer met een lauwwarm, knapperig stokbrood.