#bettinerecepten
Geitenkaas brownies
Brownies zijn altijd goed en deze geitenkaas brownies van Deb's Bakery & Kitchen zijn helemaal bijzonder! Ze zijn geproefd door een grote groep mensen en zelfs degenen die eigenlijk niet van geitenkaas houden, waren om! Wat een heerlijke smaak. De geitenkaas zit subtiel verwerkt in de brownielaag en daarbovenop vind je een romige geitenkaasfrosting die net even de smaak van geitenkaas naar voren laat komen, maar wel zodanig dat het perfect combineert bij de chocolade. Dit recept is er echt één onder de noemer: gewoon proberen!
Totale tijd
80 minuten
Brownielaag
voor 16 personen250 g | roomboter |
115 g | pure chocolade, fijngehakt |
250 g | suiker |
3 | eieren |
115 g | Bettine naturel, op kamertemperatuur |
2 tl | vanille essence |
60 g | bloem |
40 g | cacaopoeder |
1/2 theelpel | zout |
Geitenkaas frosting | |
---|---|
85 g | roomboter, op kamertemperatuur |
170 g | Bettine naturel, op kamertemperatuur |
240 g | poedersuiker |
1/2 theelepel | vanille essence |
1 | snufje zout |
Chocoladeglazuur | |
---|---|
170 g | pure chocolade, fijngehakt |
85 ml | slagroom |
55 g | roomboter |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een vierkante bakvorm van 24 x 24 cm met bakpapier.
- Doe de boter met de gehakte chocolade in een magnetronbestendige kom en smelt dit in intervallen in de magnetron, waarbij je tussendoor steeds goed roert. Voeg de suiker toe en roer goed door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop dit 1 à 2 minuten door tot een glanzende massa.
- Voeg vervolgens de geitenkaas en vanille toe en meng er doorheen.
- Zeef tenslotte de bloem en zout en meng dit door het browniebeslag. Schep alles in de bakvorm en bak 40 – 50 minuten tot een satéprikker er schoon uit komt. Laat volledig afkoelen.
- Ga nu verder met de geitenkaas frosting. Klop de geitenkaas en roomboter met een bisschopshaak op medium snelheid tot een lichte en luchtige massa. Voeg de poedersuiker, vanille essence en het zout toe en blijf op lage snelheid kloppen tot de poedersuiker volledig is opgenomen. Klop dan nog even op medium snelheid.
- Verdeel de geitenkaas frosting over de brownie en zet 20 minuten in de koelkast voordat je het glazuur erover verdeelt.
- Doe de chocolade in een grote kom. Verwarm de slagroom en boter tegen de kook aan in een pan op middelhoog vuur.
- Schenk de warme room over de chocolade en klop tot een glad geheel. Schenk over de brownies en egaliseer met een spatel of paletmes.
- Laat de brownies minimaal 45 in de koelkast opstijven. Om mooie stukken te snijden, kun je het beste een warm mes gebruiken en ze snijden wanneer ze koud zijn. De brownies kunnen wel het beste op kamertemperatuur geserveerd worden.