Geitenkaasbrownies web-0329
#bettinerecepten

Geitenkaas brownies

Brownies zijn altijd goed en deze geitenkaas brownies van Deb's Bakery & Kitchen zijn helemaal bijzonder! Ze zijn geproefd door een grote groep mensen en zelfs degenen die eigenlijk niet van geitenkaas houden, waren om! Wat een heerlijke smaak. De geitenkaas zit subtiel verwerkt in de brownielaag en daarbovenop vind je een romige geitenkaasfrosting die net even de smaak van geitenkaas naar voren laat komen, maar wel zodanig dat het perfect combineert bij de chocolade. Dit recept is er echt één onder de noemer: gewoon proberen!

  • Verse geitenkaas
  • Nieuw
  • Nagerechten
  • zoete
  • Verjaardag
  • Kerst
  • Taart
  • Familie
Totale tijd 80 minuten

Brownielaag

voor 16 personen
250 g roomboter
115 g pure chocolade, fijngehakt
250 g suiker
3 eieren
115 g Bettine naturel, op kamertemperatuur
2 tl vanille essence
60 g bloem
40 g cacaopoeder
1/2 theelpel zout
Geitenkaas frosting
85 g roomboter, op kamertemperatuur
170 g Bettine naturel, op kamertemperatuur
240 g poedersuiker
1/2 theelepel vanille essence
1 snufje zout
Chocoladeglazuur
170 g pure chocolade, fijngehakt
85 ml slagroom
55 g roomboter

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een vierkante bakvorm van 24 x 24 cm met bakpapier.
    2. Doe de boter met de gehakte chocolade in een magnetronbestendige kom en smelt dit in intervallen in de magnetron, waarbij je tussendoor steeds goed roert. Voeg de suiker toe en roer goed door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    3. Voeg de eieren één voor één toe en klop dit 1 à 2 minuten door tot een glanzende massa.
    4. Voeg vervolgens de geitenkaas en vanille toe en meng er doorheen.
    5. Zeef tenslotte de bloem en zout en meng dit door het browniebeslag. Schep alles in de bakvorm en bak 40 – 50 minuten tot een satéprikker er schoon uit komt. Laat volledig afkoelen.
    6. Ga nu verder met de geitenkaas frosting. Klop de geitenkaas en roomboter met een bisschopshaak op medium snelheid tot een lichte en luchtige massa. Voeg de poedersuiker, vanille essence en het zout toe en blijf op lage snelheid kloppen tot de poedersuiker volledig is opgenomen. Klop dan nog even op medium snelheid.
    7. Verdeel de geitenkaas frosting over de brownie en zet 20 minuten in de koelkast voordat je het glazuur erover verdeelt.
    8. Doe de chocolade in een grote kom. Verwarm de slagroom en boter tegen de kook aan in een pan op middelhoog vuur.
    9. Schenk de warme room over de chocolade en klop tot een glad geheel. Schenk over de brownies en egaliseer met een spatel of paletmes.
    10. Laat de brownies minimaal 45 in de koelkast opstijven. Om mooie stukken te snijden, kun je het beste een warm mes gebruiken en ze snijden wanneer ze koud zijn. De brownies kunnen wel het beste op kamertemperatuur geserveerd worden.
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.