#bettinerecepten
Gegrilde auberginerolletjes met geitenkaas en granaatappelpitjes
Een feestelijk hapje voor jouw gezellige get together met vrienden en familie! Deze gegrilde auberginerolletjes met geitenkaas en granaatappelpitjes van Deb's Bakery & Kitchen zullen gretig aftrek vinden en eten heerlijk weg. Ze misstaan niet op de borrelplank, maar doen het ook goed als voorgerechtje.
Totale tijd
40 minuten
Ingrediënten
voor 6 personen| 3 | aubergines, in plakken van ongeveer 0,5 cm |
| Olijfolie om te bestrijken | |
| 350 g | Bettine geitenkaas naturel |
| 1 | klein bosje koriander |
| Paar takjes dille | |
| 100 g | walnoten gehakt |
| 2 | teentjes knoflook, gehakt |
| 1 tl | komijnpoeder |
| 1/2 tl | cayenne peper |
| Zout en peper | |
| 150 g | Griekse yoghurt |
| Granaatappelmelasse of balsamicostroop | |
| granaatappelpitjes |
Bereiding
- Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en grill ze aan beide kanten.
- Meng de geitenkaas met de koriander en dille. Voeg de gehakte walnoten, knoflook, komijn en cayennepeper toe en breng op smaak met zout en peper.
- Vul de aubergines met 1 el van het geitenkaasmengsel en rol op. Zet apart.
- Meng de yoghurt met net genoeg water om het iets vloeibaarder te maken en drizzle over de rolletjes. Sprenkel er ook wat granaatappelmelasse over en serveer met granaatappelpitjes en kruiden.