
Gebakken zoete aardappelschijfjes met Bettine geitenkaas
Liefde voor zoete aardappelen uit de oven. Simpel, maar érg lekker. En het is weer eens wat anders dan standaard aardappelschijfjes. De zachte geitenkaas past erg goed bij de knapperige zoete aardappel.
Ingrediënten
voor 2 personen1 | grote zoete aardappel |
200 g | Bettine gerijpte geitenkaas |
Olijfolie | |
30 g | granaatappelpitjes |
25 g | pijnboompitten |
Zout en peper, naar smaak | |
Verse kruiden |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 220 graden.
-
Snijd de zoete aardappel in plakjes en vet de plakjes aan beide kanten in mijn olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bak de zoete aardappelplakjes 15 minuten, draai halverwege om.
-
Beleg de zoete aardappelplakjes ieder met een plakje Bettine gerijpt, granaatappelpitjes, pijnboompitjes en tijmblaadjes. Kruid de belegde schijfjes eventueel wat extra met peper en zout.
-
Bak de belegde schijfjes nog 5-10 minuten tot de zoete aardappel gaar is.
-
Serveer warm of op kamertemperatuur met honing.
