970
#bettinerecepten

Gebakken zoete aardappelschijfjes met Bettine geitenkaas

Liefde voor zoete aardappelen uit de oven. Simpel, maar érg lekker. En het is weer eens wat anders dan standaard aardappelschijfjes. De zachte geitenkaas past erg goed bij de knapperige zoete aardappel.

Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 2 personen
1 grote zoete aardappel
200 g Bettine gerijpte geitenkaas
Olijfolie
30 g granaatappelpitjes
25 g pijnboompitten
Zout en peper, naar smaak
Verse kruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  2. Snijd de zoete aardappel in plakjes en vet de plakjes aan beide kanten in mijn olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Bak de zoete aardappelplakjes 15 minuten, draai halverwege om.

  4. Beleg de zoete aardappelplakjes ieder met een plakje Bettine gerijpt, granaatappelpitjes, pijnboompitjes en tijmblaadjes. Kruid de belegde schijfjes eventueel wat extra met peper en zout.

  5. Bak de belegde schijfjes nog 5-10 minuten tot de zoete aardappel gaar is.

  6. Serveer warm of op kamertemperatuur met honing.

970
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 2x100 gram
Bettine Naturel 200g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.