#bettinerecepten
Gebakken geitenkaas met hartige crumble
Dé ultieme snack is toch wel stokbrood met gebakken kaas en warme noten. Let wel op dat je het niet té lang bakt. De kaas is het allerlekkertste wanneer deze goudbruin van kleur is en zacht aan de binnenkant, maar niet zo zacht dat het uitvloeit over de plank. Je kunt de gebakken kaas serveren als snack, maar je kunt het ook als bijgerecht serveren met bijvoorbeeld een lichte salade.
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen4 | flinke eetlepels haver |
2 el | bloem |
50 g | noten |
1 el | honing |
2 el | olijfolie |
1 | teen knoflook |
2 | takjes rozemarijn |
2 | takjes oregano |
1 | takje tijm |
2 | takjes salie |
250 g | Bettine No3 |
100 g | mango-gember chutney |
1 | rustiek stokbrood |
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de haver, bloem, noten, honing en olijfolie door elkaar tot een kruimelig mengsel.
- Hak de helft van de kruiden fijn en kneed door de kruimels.
- Leg de kruimels op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Plaats de Bettine No3 met de snijkant naar beneden bij de kruimels en bak in 15 minuten goudbruin.
- Leg de warme Bettine No3 op een mooie borrelplank en verdeel de crumble erover. Garneer met de rest van de kruiden en serveer met de mango-gember chutney en stokbrood.
Lekker met een blond biertje.