#bettinerecepten
Crostini met geitenkaas en ribeye
Gaat de BBQ aan op een mooie zomerse dag? Begin dan met deze heerlijke crostini van BBQ-junkie, met Bettine geitenkaas, ribeye en balsamico siroop. Ideaal als voorgerecht of appetizer, óf als lekker hapje voor bij de borrel. Met slechts een paar ingrediënten creëer je een heerlijk zomers gerecht en je bereidt ze ook nog eens in een handomdraai!
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
voor 10 personen250 g | ribeye (aan een stuk) |
1 | wit Stokbrood (afgebakken) |
150 g | Bettine geitenkaad naturel |
5 el | balsamico Siroop |
versgemalen zwarte peper | |
grof zout | |
olijfolie |
Bereiding
-
- Steek de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
- Snijd ondertussen het stokbrood in sneetjes, roer de geitenkaas een beetje los in een kom en haal de ribeye uit de verpakking.
- Is de BBQ op temperatuur? Druppel dan wat olijfolie over beide kanten van de sneetjes stokbrood en grill ze 1 á 2 minuten per kant op de hete BBQ, tot ze mooi krokant zijn. Haal het stokbrood van de BBQ en laat even afkoelen terwijl je de ribeye grilt.
- Bestrooi de ribeye nu rondom met versgemalen zwarte peper en grof zout en gril het vlees 3 á 4 minuten per kant voor een medium rare resultaat. Controleer dit eventueel met een kernthermometer. Bij 52 graden mag de ribeye van de BBQ. Laat de ribeye op een snijplank 5 minuten rusten.
- Neem nu de sneetjes stokbrood en de geitenkaas en bestrijk ieder sneetje brood met wat van de geitenkaas.
- Snijd de ribeye vervolgens in dunnen plakjes en leg deze op de met geitenkaas belegde crostini.
- Pak er tot slot de balsamico siroop bij en drizzle wat van de siroop over alle crostini. Serveer de crostini met geitenkaas en ribeye vervolgens direct. Eet smakelijk!