#bettinerecepten
Bulgursalade met gegrilde voorjaarsgroenten, asperges en crumbled geitenkaas
Een heerlijke, gezonde en makkelijke salade met verrassende smaakaccenten. De combinatie van de bulgur, gegrilde voorjaarsgroente (waaronder asperges), friszoete geitenkaas honing en mosterddressing is zo lekker!
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen120 g | volkoren bulgur |
200 g | groene asperges |
200 g | radijzen (1 bosje), gehalveerd |
1 | courgette |
100 g | tuinbonen (of doperwten) vers of uit de vriezer |
2 | lente-uitjes, fijn gesneden |
75 g | gemengde bladsla |
125 g | Bettine geitenkaas met honing |
50 g | geroosterde walnoten |
olijfolie | |
2 el | appelazijn |
versgemalen peper | |
zout |
Voor de dressing | |
---|---|
1 | klein teentje knoflook, fijngesneden |
1 el | dijon mosterd |
2 el | citroensap |
4 el | olijfolie |
peper en zout |
Voorbereiding
-
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking (grove bulgur moet je koken, de fijne versie hoef je vaak alleen te wellen). De bereidingstijd van de bulgur ligt tussen de 15-20 minuten. In de tussentijd kan je de groenten bereiden.
- Kook de tuinboontjes met wat zout beetgaar. Heb je tijd en zin dan is het een idee om de boontjes, voor een extra zachte smaak en de mooie felgroene kleur de boontjes, extra te doppen (de schilletjes na het koken te verwijderen).
- Verwarm wat olijfolie in een pan en rooster hierin de gehalveerde radijsjes aan beide zijden. Blus af met de appelazijn en dek de pan af met een deksel. Laat de radijsjes hierin 4 minuutjes nagaren.
- Verwijder het houtachtige einde van de asperges. Bestrijk de asperges met olie en zout en gril ze in ca. 4 minuten beetgaar. Keer af en toe om. Neem uit de pan en zet tot gebruik even apart.
- Snijd de courgette met een dunschiller in dunne linten. Warm de linten even kort op in de nog warme pan.
- Meng voor de dressing de knoflook, de mosterd en het citroensap. Giet er dan langzaam de olijfolie bij totdat je een mooie gladde dressing hebt. Breng op smaak met de peper en zout.
- Doe de bulgur in een mooie grote schaal en voeg hieraan alle gegrilde groenten, de gemengde sla, de lente-uitjes, de geitenkaas en noten toe. Meng alles voorzichtig door elkaar. Schenk hierover de dressing uit en serveer.