Bulgursalade met voorjaarsgroente en crumbled geitenkaas - Jolanda Leuven - 3840x2160px
#bettinerecepten

Bulgursalade met gegrilde voorjaarsgroenten, asperges en crumbled geitenkaas

Een heerlijke, gezonde en makkelijke salade met verrassende smaakaccenten. De combinatie van de bulgur, gegrilde voorjaarsgroente (waaronder asperges), friszoete geitenkaas honing en mosterddressing is zo lekker!

  • Verse geitenkaas
  • Salades
  • Bijgerechten
  • Lunch
  • Lente
  • Pasen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
120 g volkoren bulgur
200 g groene asperges
200 g radijzen (1 bosje), gehalveerd
1 courgette
100 g tuinbonen (of doperwten) vers of uit de vriezer
2 lente-uitjes, fijn gesneden
75 g gemengde bladsla
125 g Bettine geitenkaas met honing
50 g geroosterde walnoten
olijfolie
2 el appelazijn
versgemalen peper
zout
Voor de dressing
1 klein teentje knoflook, fijngesneden
1 el dijon mosterd
2 el citroensap
4 el olijfolie
peper en zout

Voorbereiding

    1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking (grove bulgur moet je koken, de fijne versie hoef je vaak alleen te wellen). De bereidingstijd van de bulgur ligt tussen de 15-20 minuten. In de tussentijd kan je de groenten bereiden.
    2. Kook de tuinboontjes met wat zout beetgaar. Heb je tijd en zin dan is het een idee om de boontjes, voor een extra zachte smaak en de mooie felgroene kleur de boontjes, extra te doppen (de schilletjes na het koken te verwijderen). 
    3. Verwarm wat olijfolie in een pan en rooster hierin de gehalveerde radijsjes aan beide zijden. Blus af met de appelazijn en dek de pan af met een deksel. Laat de radijsjes hierin 4 minuutjes nagaren.
    4. Verwijder het houtachtige einde van de asperges. Bestrijk de asperges met olie en zout en gril ze in ca. 4 minuten beetgaar. Keer af en toe om. Neem uit de pan en zet tot gebruik even apart.
    5. Snijd de courgette met een dunschiller in dunne linten. Warm de linten even kort op in de nog warme pan.
    6. Meng voor de dressing de knoflook, de mosterd en het citroensap. Giet er dan langzaam de olijfolie bij totdat je een mooie gladde dressing hebt. Breng op smaak met de peper en zout.
    7. Doe de bulgur in een mooie grote schaal en voeg hieraan alle gegrilde groenten, de gemengde sla, de lente-uitjes, de geitenkaas en noten toe. Meng alles voorzichtig door elkaar. Schenk hierover de dressing uit en serveer.
Landscape background 3840x2160
Bettine Honing 125 gram
Bettine Honing 125g

Bettine geitenkaas met honing wordt gemaakt van 100% verse geitenmelk. De honing wordt door de geitenkaas heen gemengd, dit resulteert in een lekkere zoete smaak van de kaas. Proef de ambachtelijke smaak op een broodje, in de salade of gezellig bij de borrel. De Bettine geitenkaas met honing won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een gouden én zilveren award.