1060
#bettinerecepten

Bruschetta geitenkaas en rabarber

Wil je makkelijk en snel hapjes op tafel zetten die ook nog eens superlekker en niet zo alledaags zijn? Dan moet je vooral deze geitenkaas bruschetta's met rabarber eens uitproberen. Een heerlijke combinatie!

  • Vegetarisch
  • Verse geitenkaas
  • Aperitief & voorgerechten
  • Snacks
  • Brood
  • Tapas
  • Lunch
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

8 personen
3 stengels rabarber
100 g aardbeien
125 g Bettine geitenkaas Honing
80 g bruine suiker
20 g boter
1/2 tl vanille-extract
amandelschilfers
munt
witte lange ciabatta
olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de rabarber in stukken van 5 cm lang en meng ze met de suiker en het vanille-extract in een kom. 

  2. Vet de bakvorm in met boter en leg de rabarber er in één laag in. 

  3. Bak het ongeveer 10-15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de rabarber. Hij moet zacht zijn maar ook zijn vorm behouden. 

  4. Maak de bruschetta's terwijl de rabarber in de oven staat. Snijd de ciabatta in plakjes, druppel een klein beetje olie erover en rooster de stukjes tot ze een mooie gouden kleur krijgen.

  5. Leg de rabarber op de bruschetta. Er zal veel siroop overblijven in de bakvorm. Gebruik die als je de bruschetta extra sappigheid en zoetheid wilt geven. 

  6. Versier het gerecht met een royale hoeveelheid Bettine geitenkaas met honing en verse aardbeien. Bestrooi de bruschetta met goudbruin gebakken amandelschilfers en muntblaadjes. Serveer ze warm.

Landscape background 3840x2160
Bettine Honing 125 gram
Bettine Honing 125g

Bettine geitenkaas met honing wordt gemaakt van 100% verse geitenmelk. De honing wordt door de geitenkaas heen gemengd, dit resulteert in een lekkere zoete smaak van de kaas. Proef de ambachtelijke smaak op een broodje, in de salade of gezellig bij de borrel. De Bettine geitenkaas met honing won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een gouden én zilveren award.