Bitterballen met geitenkaas en aardappel
Deze aardappel geitenkaas bitterballetjes van galley of gail zijn een must try! Knapperig van buiten, luchtig van binnen met een vleugje kaas als je hem openmaakt. De perfecte snack voor een bankhangavond, op je volgende feestje (wanneer het weer mag) of gewoon lekker bij wat voor soort gelegenheid dan ook.
Ingrediënten
4 personen400 g | aardappelen |
1 el | boter |
100 g | Bettine Naturel |
10 g | peterselie |
5 g | chilivlokken |
5 g | zout |
20 g | maizena |
6 el | paneermeel |
500 ml | olie |
Bereiding
-
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Haal van het vuur en giet het water af. Giet, zodra de aardappelen gaar zijn, het overtollige water af. Laat de aardappelen ongeveer 5 tot 10 minuten afkoelen alvorens ze te pureren, anders krijg je kleffe en vochtige balletjes.
-
Voeg de boter toe, gevolgd door de geitenkaas, peterselie, chilivlokken, zout en maizena. Pureer het en meng het geheel goed. Gebruik een eetlepel om kleine hoeveelheden van het mengsel te scheppen en rol er balletjes van.
-
Rol de balletjes in paneermeel zodat ze volledig bedekt zijn. Verhit de olie en bak de balletjes 5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Serveer met chilisaus.
-
Galley of Gail heeft op instagram ook een Reel geplaatst van het recept! Om deze reel te bekijken klik je op deze link. Ga naar de reel