1212
#bettinerecepten

Appel carpaccio met geitenkaas bolletjes

Deze feestelijke carpaccio van heerlijke, knapperige en dunne appelplakjes combineert perfect met de dressing van balsamico en kaneel. De pecannoten, de citroen en de Bettine pearls maken het feest compleet. Dit heerlijke gerechtje kan zowel als voorgerecht of als fris bijgerecht.

Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 of 2 Granny Smith appels
1 citroen
50 ml witte wijn
0.5 tl kaneel
3 el extra vierge olijfolie
4 handjes veldsla
100 g Bettine Pearls
50 g pecannoten
25 ml balsamico azijn

Bereiding

    1. Snijd de Granny Smith met een mandoline in dunne plakken.
    2. Pers de citroen uit over de appelplakjes, en rasp de schil.
    3. Doe de witte wijn, balsamico en kaneel in een steelpannetje en kook in tot de helft. Klop tot een dressing met de olijfolie.
    4. Schik de appelplakjes op vier bordjes. Verdeel de veldsla erover en bestrooi met de citroenrasp, de Bettine Pearls en pecannoten.
    5. Besprenkel vlak voor het serveren met de dressing.
Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!