#bettinerecepten
Appel carpaccio met geitenkaas bolletjes
Deze feestelijke carpaccio van heerlijke, knapperige en dunne appelplakjes combineert perfect met de dressing van balsamico en kaneel. De pecannoten, de citroen en de Bettine pearls maken het feest compleet. Dit heerlijke gerechtje kan zowel als voorgerecht of als fris bijgerecht.
Totale tijd
10 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen1 of 2 | Granny Smith appels |
1 | citroen |
50 ml | witte wijn |
0.5 tl | kaneel |
3 el | extra vierge olijfolie |
4 | handjes veldsla |
100 g | Bettine Pearls |
50 g | pecannoten |
25 ml | balsamico azijn |
Bereiding
-
- Snijd de Granny Smith met een mandoline in dunne plakken.
- Pers de citroen uit over de appelplakjes, en rasp de schil.
- Doe de witte wijn, balsamico en kaneel in een steelpannetje en kook in tot de helft. Klop tot een dressing met de olijfolie.
- Schik de appelplakjes op vier bordjes. Verdeel de veldsla erover en bestrooi met de citroenrasp, de Bettine Pearls en pecannoten.
- Besprenkel vlak voor het serveren met de dressing.