#bettinegeitenkaas
crostini met geitenkaas, kersen en hot honey
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
voor 6 personen| Ingrediënten | |
|---|---|
| 1 | stokbrood |
| 4 el | olijfolie |
| 150 g | (diepvries) kersen |
| 120 g | goede honing |
| 5 g | verse tijm + extra voor garnering |
| 1 | kleine rode peper |
| 1 tl | zwarte sesam |
| 1 tl | sumac |
| 1 | snuf zout |
| 250 g | Bettine geitenkaas naturel |
| peper en zout naar smaak | |
Voorbereiding
-
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het stokbrood in plakken van 1 cm dik, kwast beide kanten in met olijfolie en rooster in 10 minuten goudbruin en krokant, keer halverwege.
- Doe de kersen met 20 g honing in een steelpannetje en stoof ze in 10 minuten zacht.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de rode peper fijn. Meng de tijm, rode peper, sesam, sumac en het zout met de rest van de honing.
- Halveer de plakjes geitenkaas zodat ze dunner worden, leg op elke crostini 2 dunne plakjes van de geitenkaas, schep de kersen erop en maak af met een beetje van de hot honey. Garneer met extra tijm.