Geitenkaaslolly met pompoen
Heerlijke Bettine geitenkaaslolly's, super lekker voor bij een high tea!
Ingrediënten
voor 10 personen1 | Flespompoen |
250 g | Bettine geitenkaas naturel |
50 g | Honing |
10 g | Kappa (geleermiddel verkrijgbaar bij speciaalzaken) |
Kookroom | |
Kardemom | |
Sinaasappel | |
Walnoten | |
Peper en zout, naar smaak |
Bereiding
-
Schil de pompoen, verwijder het zaad en snijd de pompoen in stukken
-
Zet een pan met water op het vuur en doe hier de gesneden pompoen in.
Gebruik niet te veel water, maar zorg wel dat de pompoen net onder water staat. Kook vervolgens de pompoen kapot. -
Maak met behulp van een staafmixer een soort dunne pompoensoep en breng dit op smaak met een geraspte sinaasappelschil, gemalen kardemom, peper en zout.
-
Meng nu de verse Bettine Geitenkaas Naturel met de kookroom, honing, peper en zout. Zodra alles goed gemengd is, rol je voorzichtig balletjes van het mengsel.
Steek vervolgens stokjes in de balletjes, zonder dat deze vervormen.TIP: Laat de balletjes eerst wat harder worden in koelkast, alvorens je de stokjes er in steekt. Laat de lolly's hierna goed aanvriezen.
-
Hak nu wat walnoten tot een fijne crumble.
-
Haal vervolgens de aangevroren balletjes door het mengsel. Zorg dat dit snel gebeurt. Dop de balletjes hierna direct in een klein laagje walnoten crumble. De kappa zal er voor zorgen dat het pompoenmengsel gelijk om de geitenkaas zal geleren.
-
De lolly's zijn nu klaar om te serveren!