750
#bettinerecepten

Geitenkaas met rood fruit en basilicum

Dit culinaire recept is gemaakt door Arie Klootwijk met ingrediënten van de verse verleiding en onze verse Bettine geitenkaas met honing.

Totale tijd 50 minuten

Geitenkaas crème met honing

voor 4 personen
125 g Bettine geitenkaas honing
10 g room
Marinade Rabarber
100 g rabarber siroop
1 sinaasappel (de schillen)
200 ml Water
100 g suiker
Basilicum marinade
200 ml water
150 g suiker
100 ml vlierbloesem siroop
75 g basilicum
Overig
aardbeien
Frambozen
Bramen
pistache nootjes
rabarber

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en breng aan de kook. Laat de marinade afkoelen en vacumeer met de stukken rabarber, gaar dit vervolgens sous-vide 30 minuten op 65 graden. Of laat dit in een steelpan op heel laag vuur gaar worden, maar pas op dat dit niet te gaar wordt.
     

  2. Breng voor de basilicummarinade het water met de suiker aan de kook en voeg de basilicumblaadjes toe, laat dit zeer kort meekoken en plaats het pannetje in koud water zodat het snel afkoelt. Mix het mengsel met een staafmixer of in de blender.
     

  3. Voeg voor de geitenkaas crème een beetje room bij de Bettine geitenkaas en meng dit tot een zachte crème en doe dit in een spuitzak.

     

  4. Marineer de aardbeien en bramen met de basilicum marinade. Spuit wat geitenkaas in de frambozen en bestrooi het gerecht met pistache. Maak het bord op naar eigen inzicht.

Landscape background 3840x2160
Bettine Honing 125 gram
Bettine Honing 125g

Bettine geitenkaas met honing wordt gemaakt van 100% verse geitenmelk. De honing wordt door de geitenkaas heen gemengd, dit resulteert in een lekkere zoete smaak van de kaas. Proef de ambachtelijke smaak op een broodje, in de salade of gezellig bij de borrel. De Bettine geitenkaas met honing won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een gouden én zilveren award.