Geitenkaas met rood fruit en basilicum
Dit culinaire recept is gemaakt door Arie Klootwijk met ingrediënten van de verse verleiding en onze verse Bettine geitenkaas met honing.
Geitenkaas crème met honing
voor 4 personen125 g | Bettine geitenkaas honing |
10 g | room |
Marinade Rabarber | |
---|---|
100 g | rabarber siroop |
1 | sinaasappel (de schillen) |
200 ml | Water |
100 g | suiker |
Basilicum marinade | |
---|---|
200 ml | water |
150 g | suiker |
100 ml | vlierbloesem siroop |
75 g | basilicum |
Overig | |
---|---|
aardbeien | |
Frambozen | |
Bramen | |
pistache nootjes | |
rabarber |
Bereiding
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade en breng aan de kook. Laat de marinade afkoelen en vacumeer met de stukken rabarber, gaar dit vervolgens sous-vide 30 minuten op 65 graden. Of laat dit in een steelpan op heel laag vuur gaar worden, maar pas op dat dit niet te gaar wordt.
-
Breng voor de basilicummarinade het water met de suiker aan de kook en voeg de basilicumblaadjes toe, laat dit zeer kort meekoken en plaats het pannetje in koud water zodat het snel afkoelt. Mix het mengsel met een staafmixer of in de blender.
-
Voeg voor de geitenkaas crème een beetje room bij de Bettine geitenkaas en meng dit tot een zachte crème en doe dit in een spuitzak.
-
Marineer de aardbeien en bramen met de basilicum marinade. Spuit wat geitenkaas in de frambozen en bestrooi het gerecht met pistache. Maak het bord op naar eigen inzicht.