Geitenkaas producten achtergrond
28/11/2016

Geitenkaas, lekker en gezond

Geitenkaas is een zeer veelzijdig product, dat met bijna alles gecombineerd kan worden. Buiten dat geitenkaas erg lekker is, heeft het ook nog eens veel voordelen voor het lichaam! Zo is geitenkaas...

Licht verteerbaar

Ten opzichte van koekaas is geitenkaas veel lichter verteerbaar. Dit komt doordat de vetbolletjes (vetzuurmoleculen) in geitenzuivel veel kleiner zijn dan die in koezuivel. Dit zorgt er weer voor dat je lichaam de geitenkaas sneller afbreekt dan koekaas. Hierdoor past geitenkaas in een caloriebewust eetpatroon.

Rijk aan gezonde vitaminen

Geitenkaas zit ook boordevol gezonde vitaminen die het lichaam dagelijks nodig heeft. Zo bevat het bijvoorbeeld vitamine B1, die zorgt voor een goede werking van het hart, vitamine B6, die nodig is voor de groei van het lichaam, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem, en vitamine D, die nodig is voor stevige botten en tanden. Geitenkaas is dus heel goed voor het lichaam.

Rijk aan eiwitten

Geitenkaas bevat ontzettend veel eiwitten, die belangrijk zijn voor de energieaanvoer van het lichaam. Eiwitten zorgen er ook voor dat het lichaam sneller verzadigd lijkt, waardoor je minder behoefte hebt aan tussendoortjes. Eiwitten kunnen dus ook helpen als je gewicht wilt verliezen. Bovendien zorgen eiwitten voor het behoud en het creëren van spierweefsel, waardoor je dus sterke spieren kunt opbouwen.

Arm aan reststoffen

Geitenkaas bevat in verhouding met koekaas veel minder reststoffen. Die reststoffen die voorkomen in koemelk kunnen onze darmen belasten, slijmvorming geven in de luchtwegen of zelfs huidklachten veroorzaken zoals eczeem e.d. Geitenkaas is doordat het minder reststoffen bevat uitermate geschikt voor dagelijkse consumptie, omdat ze je systeem dus veel minder belasten.

Goed voor de botten

Net als koekaas is geitenkaas rijk aan calcium. Dit zorgt voor sterke botten en tanden. Mensen met een calcium tekort zouden dus van geitenkaas kunnen profiteren.

Maak een van onze heerlijke geitenkaas recepten