1075
#receptenvoorprofessionals

Flammkuchen met gerookte zalm en geitenkaas naturel

Flammkuchen duikt steeds vaker op in de horeca, of het nu als lunch, borrelhapje of zelfs als diner wordt geserveerd. Deze veelzijdige lekkernij past perfect bij elke gelegenheid en zal je gasten zeker verrassen. De gerookte zalm voegt een culinaire dimensie toe aan de flammkuchen, terwijl de geitenkaas bovenop zorgt voor een romige smaak.

  • Verse geitenkaas
  • Hoofdgerechten
  • Aperitief & voorgerechten
  • Ovenschotel
  • Pizza
  • Recepten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

voor 10 flammkuchen
10 rollen flammkuchendeeg
1 kg Bettine geitenkaas naturel
500 g créme fraîche
10 bosje dille
1.5 kg gerookte zalm
10 rode uien
kappertjes
20 el olijfolie
zout, peper

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Rol het flammkuchendeeg uit op de met bakpapier bekleede bakplaat. Snijd de ui in dunne halve ringen. Spoel de kappertjes af met water en laat deze uitlekken.
    3. Verdeel een laagje créme fraîche over het deeg, verdeel hierover de uiringen en de kappertjes. Leg hierop de plakjes geitenkaas en bak onderin de oven in ongeveer 12 minuten gaar.
    4. Hak de dille fijn en meng ongeveer de helft met olijfolie. Snijd de zalm in reepjes. Beleg het  flammkuchendeeg met zalm en besprenkel met het olijfolie-dille mengsel. Bak hierna nog 3-4 minuten in de oven.
    5. Bestrooi met de resterende dille.
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 1kg
Bettine Naturel 1kg

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bij de groothandels zijn de volledige kilorollen geitenkaas verkrijgbaar. In de supermarkten worden deze rollen veelal gebruikt op de versafdeling, waar de rollen geitenkaas in plakken worden gesneden.