verse zalm carpaccio
#receptenvoorprofessionals

Carpaccio van gerookte zalm met milde geitenkaas

Ben je op zoek naar een snel en toch indrukwekkend culinair gerecht om je gasten te verrassen? Probeer dan deze zalmcarpaccio. Het ziet er prachtig uit, smaakt heerlijk en staat binnen no-time op tafel. Lekker als voor- of tussengerecht.

  • Recepten
  • Aperitief & voorgerechten
  • Verse geitenkaas
  • Gezond
Totale tijd 75 minuten

Ingrediënten

voor 20 porties
1 kg zalmfilet
10 el kappertjes
rasp van 5 limoenen
625 g Bettine geitenkaas naturel
100 stuk(s) mini meringue
10 stuk(s) bosui, fijngesneden
Olijfolie
5 tl kristalsuiker
10 takjes dille
Zout en peper, naar smaak
2.5 tl chili flakes

Bereiding

  1. Snijd de bieslook zeer fijn en voeg deze toe aan 30 el olijfolie. Breng op smaak met suiker, chiliflakes, peper en zout.

  2. Snijd de verse zalmfilet in kleine stukjes, en leg in de marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de zalm minstens 1 uur marineren in de koelkast.

  3. Verhit olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en frituur de kappertjes in ongeveer 2 minuten tot ze krokant en lichtbruin van kleur zijn.

  4. Plaats de zalm stukjes met de Bettine geitenkaas stukjes om en om in een rechte lijn op het bord.

  5. Werk het geheel af met de gefrituurde kappertjes, meringue, bosui, limoenrasp en dille.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 1kg
Bettine Naturel 1kg

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bij de groothandels zijn de volledige kilorollen geitenkaas verkrijgbaar. In de supermarkten worden deze rollen veelal gebruikt op de versafdeling, waar de rollen geitenkaas in plakken worden gesneden.